Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Spännande serier att kicka igång Quibi med

Spännande serier att kicka igång Quibi med

Filmtopp
Filmtopp | Lista
15 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
15 maj 2020

Quibi öppnar med flera godbitar.

Har du tankat den nya streamingappen Quibi och inte vet var du ska börja din resa in i micro-formatet? Vilken tur då att vi tipsar dig om tre serier att kicka igång med.

Streamappen Quibi.

Den typiska säsongslängden på Quibi motsvarar ungefär en spelfilms, med avsnitt som är mellan fem och tio minuter långa. 

Webb-serieformatet har aldrig varit så här läckert och produktionerna är inspelade för att kunna passa mobilens sittande såväl som stående läge. Ett häftigt grepp. 

Konceptet är lekfullt och det finns redan en gedigen samling serier på Quibi där dessutom flera stora Hollywoodnamn är involverade. 

Så var börjar man då? 

Här!

Most Dangerous Game (Action)

Dodge Tynes är döende och han kommer att lämna sin gravida fru med skulder upp till öronen – om inte någonting drastiskt görs. Detta leder honom till ett mystiskt företag som erbjuder honom många miljoner, i utbyte mot att han deltar i ett dödligt spel. Under det följande dygnet kommer Dodge att jagas och han vet inte av vilka, men för varje timme han håller sig vid liv fylls familjens bankkonto på med hisnande summor. 

Vill du ha ett bra smakprov på vad för typ av produktioner du kan förvänta dig se på Quibi är Most Dangerous Game där du ska börja. Här har man Liam Hemsworth och tvåfaldigt Oscarsbelönade Christoph Waltz i huvudrollerna. Och cliffhangers fungerar lika effektivt här som alltid.

The Stranger (Skräck)

Den unga kvinnan Clare har precis flyttat till Los Angeles där hon drar in degen som taxichaufför. Berättelsen tar vid när hon kör natt och plockar upp en passagerare vid namn Carl E. Med sin oblyga attityd slår han henne som annorlunda från andra passagerare. De börjar klicka med varandra och kanske har hon hittat första vännen i sin nya stad. Allt är hunky-dory... tills Clare frågar hur Carl E spenderat kvällen och han berättar att han mördat en hel familj. På bara ett ögonblick förvandlas idyllen till mardröm. 

The Stranger är intensiv och underhållande hela vägen i mål. Frontduon är riktigt vass där rollen som Clare görs av It Follows-skådisen Maika Monroe och Carl E av den stigande stjärnan Dane Deehan som ljuvligt obehaglig med sin lömska uppsyn. 

Survive (Thriller)

Jane är djupt deprimerad och vinglar på kanten. När hon flyger hem från ett rehabiliteringshem vill hon avsluta det hela, men så kraschar planet i ett snötäckt landskap. Hon lyckas överleva smällen men är duktigt skadad. Tillsammans med en annan överlevare, Paul, försöker hon nu ta sig till säkerhet. Men inte nog med att det tuffa klimatet gör resan svår för dem, det härjar hungriga vargar i området. 

Game of Thrones-stjärnan Sophie Turner har huvudrollen i denna tempostegrande thriller, som under säsongens gång spänner fast tittaren allt hårdare vid skärmen. 

Där har du det, tre serier att brakstarta din Quibi-resa med!

Appen släpper nya serier varje vecka och nya avsnitt varje dag. Är du fortfarande osäker på om det är värt att testa Quibi eller inte, läs här. 

NÄSTA ARTIKEL