Bästa nyårsfilmerna för hela familjen

Bästa nyårsfilmerna för hela familjen

Sofie Landgren
31 december 2022 kl. 10:12
ANNONS
ANNONS

Fira nyår med högsta mysfaktorn

Vi samlar filmerna för det bästa familjemyset och var du kan streama dem under nyårshelgen.

Filmtipsen för en maxad nyårshelg för hela familjen

Äntligen är det dags att samla hela familjen och fira det nya året. Om det inte hinns med på nyårsafton så finns det definitivt tid till att se en film gemensamt under nyårsdagen. Därför har vi plockat fram en handfull nyårsfilmer för hela familjen. Om du vill ha ännu fler rekommendationer hittar nu här fler tips på årets bästa familjefilmer.

Peter Pan Disney + Film
Foto: Disney

Peter Pan (1953)

Peter Pan är berättelsen om en pojke som aldrig ville bli vuxen och om ett magiskt land befolkat av indianer, sjöjungfrur, bortsprungna pojkar och vilda pirater. Londonfamiljen Darlings barn får stifta bekantskap med landet när den äldsta dottern Lena träffar Peter Pan. Med älvan Tingelings hjälp tar han dem med till fantasivärlden bortom ”andra stjärnan till höger”. Väl där möter de även Peter Pans ärkefiende, den beryktade kapten Krok, och hans samling pirater.

Filmens speltid är 1 tim och 21 min och du hittar den hos Disney+.

Äventyr i drömlandet Film Netflix
Foto: Netflix.

Äventyr i Drömlandet (2022)

En modig, föräldralös flicka tar hjälp av en jovial bandit för att resa genom Drömmarnas rike och hitta en pärla som kan uppfylla hennes högsta önskan.

Filmens speltid är 2 timmar och du hittar den på Netfix.

Spiderwick film
Foto: Paramount Pictures.

Spiderwick (2008)

Tvillingbröderna Jared och Simon Grace och deras syster Mallory upptäcker att det finns en parallel värld i det nedslitna höghusområde de precis flyttat till, The Spiderwick Estate. En parallell värld som bestås av älvor, troll och andra varelser.

Filmens speltid är 1 tim och 31 min och du hittar den på Viaplay.

Familjen Bigfoot film
Foto: Charades.

Familjen Bigfoot (2020)

Det har gått en tid sedan familjens hisnande äventyr i Bigfoot Junior. Pappa Bigfoot har blivit världsberömd och vill använda sitt kändisskap till att förändra världen. När en viktig miljöorganisation ber om hans hjälp för att skydda ett naturreservat från att förstöras av ett stort oljebolags framfart, tackar han ja. Men så försvinner han spårlöst, och familjen, med sonen Adam i spetsen, gör allt för att hitta honom och rädda reservatet. Givetvis följer björnen Wilbur och tvättbjörnen Trapper med på räddningsaktionen.

Filmen har en speltid på 1 tim och 24 min och du kan streama den hos HBO Max och Viaplay.

Foto: Heyday Films/SVT.

Paddington (2014)

Paddington har vuxit upp djupt i den peruanska djungeln med sin moster Lucy som, inspirerad av ett möte med en engelsk upptäcktsresande, har fått sin brorson att drömma om ett spännande liv i London. När en jordbävning förstör deras hem bestämmer sig Lucy för att smuggla sin unge brorson ombord på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv

När Paddington anländer ensam på Paddington Station upptäcker han snart att stadslivet inte alls var som han hade tänkt sig, tills den vänliga familjen Brown hittar honom. De erbjuder honom ett tillfälligt hem medan han börjar söka efter den upptäcktsresande som gjorde ett sådant intryck på moster Lucy många år tidigare. Men när en elak konservator får syn på Paddington, dröjer det inte länge förrän både hans hem och hela existens är hotad.

Filmens speltid är 1 tim och 31 min och du hittar den på SVT Play.

Lorax Film
Foto: Universal Studios.

Lorax (2012)

Tolvårige Ted är redo att göra vad som helst för att hitta ett levande truffulaträd och imponera på sin drömtjej. När han ger sig ut för att leta upptäcker Ted den otroliga historien om Lorax, en butter men charmig varelse som är skogens beskyddare.

Filmens speltid är 1 tim och 26 min och du hittar den hos Prime Video, Viaplay, SkyShowtime och HBO Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL