Bästa high school-filmerna på Netflix

Bästa high school-filmerna på Netflix

07 juni 2022 kl. 14:06

Missa inte dessa high school-filmer som just nu finns på Netflix.

Skoldramatik, status och tonårsromans. High school-filmerna har allt detta och lite till. Här samlar vi de just nu bästa high school-filmerna på Netflix.

För några år sedan blåse Netflix nytt liv i high school-genren som varit på dekis sedan American Pie-hajpen avtog runt 2010. Men med humor och finess har streamingtjänsten både producerat egna tonårsfilmer och samlat gamla klassiker för alla som längtar tilbaka till korridorer, svettiga gympahallar och högljudda matsalar

Här listar vi de just nu bästa high school-filmerna på Netflix. 

The Kissing Booth (2018)

Kissing Booth.
Foto: Netflix.

Elle trånar efter skolans bad boy-snygging Noah och vill inget hellre än att trycka sina läppar mot hans. Men det finns ett problem. Hon är bästa vän med Noahs lillebrorsa Lee, och det går emot alla regler att dejta din kompis syskon. När skolan tvingar Elle att anordna ett "kyssbås" står plötsligt Noah framför henne och vill bli kysst. Men vad ska Lee säga?

Läs också vår recension på The Kissing Booth 2.

Easy A (2010)

Easy A.
Foto: Screen Gems.

Diskussionen om att vara eller inte vara populär i high school är evig. Easy A utforskar detta ytterligare genom att Emma Stones karaktär Olive tar jakten på status till en ny nivå. Hon börjar ljuga om att vara promiskuös, en metod som snabbt gör att hon snabbt ökar i popularitet. Men hur lågt är du villig att sjunka för att nå framgång?

The Best of Me (2014)

The Best of Me.
Foto: Relativity Media

En man och en kvinna som inte har träffats sedan de var ett par i high school återförenas efter att en gemensam vän gått bort. Gammalt agg pyr fortfarande och samtidigt som de packar ihop sin väns hus, minns de tillbaka på deras romans och vad det var som gick så snett för så många år sedan.

Till alla killar jag älskat (2018)

To All the Boys I've Loved Before.
Foto: Netflix.

Romantiska brev i all ära, men vad händer när dina hemliga och opostade beundrarbrev plötsligt exponeras för hela skolan? Dessutom adresserade till flera av pluggets syggingar? Detta får oturligt nog Lara uppleva och värre blir det när killarna en efter en konfronterar henne angående breven.

Grease (1978)

Grease.
Foto: Paramount Pictures.

En av filmhistoriens mest klassiska och bestående musikaler. Grease är i grunden en high school-film om tjejen Sandy som sista året innan studenten börjar på en ny skola. Under sommaren hade hon en romans med skolans bad boy, men när höstterminen börjar låtsas han inte om henne. Alla som inte har sett Grease får omedelbar hemläxa. In på Netflix nu!

American Pie (1999)

American Pie.
Foto: Universal Pictures.

Fyra kompisar bestämmer sig för att förlora oskulden innan studenten. Roten till den moderna high school-filmen hittas här. American Pie var en vulgär och snuskig succé som revolutionerade genren genom att visa att tonåringars lustar och knasigheter är helt ok. Den förändrade nog också synen på vad en nybakad äppelpaj kan användas till.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL