Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bästa filmerna på iTunes - Enligt IMDb

Bästa filmerna på iTunes - Enligt IMDb

Filmtopp
Filmtopp | Lista
18 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
18 april 2021

Titlarna med högst IMDb-rating på iTunes

Nu har vi på Filmtopp sammanställt en lista över de bästa filmerna på iTunes, Apples tjänst där du kan hyra och köpa film. Dessa titlar är rankade efter de med högst betyg på IMDb. I Apples egen musik- och streamingtjänst finns de allra flesta filmerna tillgängliga att köpa eller hyra med ett knapptryck.

Nyckeln till frihet (1994)

The Shawshank Redemption

IMDb-rating: 9,3
Genre: Drama
I rollerna: Tim Robbins, Morgan Freeman m.fl.

Handling: Andy, en bankir, blir fängslad på osäkra grunder och skickad till fängelset Shawshank. Väl där inne träffar han “Red” som ska komma att bli en vän för livet i deras jakt på rättvisa.

Den tidlösa klassikern som av många är klassad som den allra bästa filmen som någonsin gjorts. Filmen behandlar universella teman där alla kan hitta något dem gillar. Ingen slump att filmen efter 27 år håller första plats på IMDbs topplista.

Gudfadern (1972) – En av de bästa filmerna på iTunes

Gudfadern

IMDb-rating: 9,1
Genre: Drama
I rollerna: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan m.fl.

Handling: Filmen skildrar familjen Corleone och ledaren Don Corleone som är en mafiaboss i New Yorks undre värld. Familjen gör sig redo för att Don Corleones son Michael Corleone en dag ska ta över som ledare för familjen.

Den första filmen i Francis Ford Coppolas magiska trilogi. Filmens unika karaktärer gjorda av några av de största skådespelarna vi haft skulle enskilt kunna fungera som ett argument för att se filmen. Marlon Brandos ikoniska Don Corleone är oförglömlig!

The Dark Knight (2008)

The Dark Knight

IMDb-rating: 9,0
Genre: Action, Drama
I rollerna: Christian Bale, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart m.fl.

Handling: Jokern härjar i Gotham City och har planer som måste stoppas. Borgmästaren Harvey Dent gör allt för att stoppa den ökade kriminaliteten i staden och Batman ställs inför det största dilemmat någonsin i hans liv.

Jokern har hamnat på första plats som historiens bästa skurk på många listor. I denna film porträtteras Jokern av Heath Ledger som även vann en Oscar för rollen. Utöver det är filmen en svindlande historia där rättvisa ställs mot orättvisa och dilemman där karaktärerna tvingas tänka på något större än sitt eget bästa.

FLER TIPS: Här hittar du vår samlingssida med alla årets bästa filmer!

12 edsvurna män (1957)

12 edsvurna män
Sidney Lumets klassiker är en av de bästa filmerna på iTunes.

IMDb-rating: 9,0
Genre: Drama
I rollerna: Henry Fonda, Lee J. Cobb m.fl.

Handling: Som titeln lyder handlar filmen om 12 män som arbetar som jurymedlemmar. Männen försöker komma fram till en dom i ett mordfall där en tonåring sägs ha mördat sin far. Alla i juryn tycks vara överens förutom en av dem.

Denna gamla film från 50-talet är en masterclass i hur man bäst gör film, genom att fokusera på: historien, karaktärerna och konflikt. Alla dessa tre element är oerhört tydliga och när du efter den 96 minuter långa speltiden stänger av filmen kommer du ha en del tänkande framför dig.

Schindler's List (1993)

Schindler's List - Bästa filmerna på iTunes

IMDb-rating: 8,9
Genre: Biografi, Drama
I rollerna: Liam Neeson, Ralph Fiennes m.fl.

Handling: Filmen berättar historien om när fabriksägaren Oskar Schindler som kämpar för sina judiska anställda i tysk-ockuperade Polen. Insikten om att han måste hjälpa sina anställda kommer efter att han sett hur nazisterna avrättade det judiska folket.

Schindler's List är en hjärtskärande historia som skildrar det mest tragiska som någonsin hänt: andra världskriget och Hitlers försök till utrotandet av judar. Det här är en film som man måste ha sett, den sätter perspektiv och lämnar dig med en känsla av tomhet.

Sagan om konungens återkomst (2003)

Return of the King

IMDb-rating: 8,9
Genre: Action, Äventyr
I rollerna: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen m.fl.

Handling: Trollkarlen Gandalf och människan Aragorn leder kriget mot Sauron och hans armé. Samtidig försöker de två hobbitarna Frodo och Sam hitta vägen till Mordor för att förstöra härskarringen.

När den tredje och avslutande filmen i sagan om Frodo kom ut 2003 blev den snabbt klassad som den bästa ur trilogin. Filmen är själva arketypen för hur en äventyrsfilm bäst görs med strålande skådespelarinsatser. En given klassiker som utan tvekan kvalar in på vår lista med de bästa filmerna på iTunes.

Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction Bästa filmerna på iTunes

IMDb-rating: 8,8
Genre: Drama, Thriller
I rollerna: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis m.fl.

Handling: Filmen berättar fyra olika historier tills det kommer till den punkt då allas vägar till slut korsas.

I denna våldsamma Tarantino-klassiker gör John Travolta kanske sin bästa prestation någonsin och när eftertexterna rullar sitter du med känslan av att någon kastat dig in i en vägg med huvudet före. Quentin Tarantino lyckas göra ständigt våld och död till 154 väl spenderade minuter.

Den gode, den onde, den fule (1966)

Den gode den onde den fule

IMDb-rating: 8,8
Genre: Western
I rollerna: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee van Cleef m.fl.

Handling: Tre män allierar sig i en vild jakt på en nedgrävd skatt som ska finnas på en avlägsen kyrkogård.

Clint Eastwood har spelat huvudrollen i många fantastiska western-filmer, men nog är det så att just denna drar det längsta strået. Intensiteten mellan karaktärerna är vad som gör den här filmen till något helt utöver det vanliga.

Fight Club (1999)

Fight Club - Bästa filmerna på iTunes

IMDb-rating: 8,8
Genre: Drama
I rollerna: Edward Norton, Brad Pitt m.fl.

Handling: Huvudpersonen lider av svåra sömnsvårigheter och försöker att lindra det med att söka sig till olika terapier. Han träffar sedan Tyler, spelad av Brad Pitt, som drar in honom i en underjordisk sektliknande klubb vid namn "Fight Club", och intrigerna intensifieras sedan därefter.

Fight Club är en psykologisk drama-film som lämnar rysningar hos åskådaren. Edward Norton gör ett fantastiskt jobb som huvudperson och hans narrativ och dialoger är finslipade till högsta klass av mästerregissören David Fincher. Fight Club är definitivt en av de bästa filmerna på iTunes, det är också en av de bästa filmerna från hela 90-talet.

FLER TIPS: Här hittar du de bästa filmerna från 2021!

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump

IMDb-rating: 8,8
Genre: Drama, Romantik
I rollerna: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise m.fl.

Handling: Berättelsen utgår från personen Forrest Gump som sitter på en parkbänk och berättar sitt livs historia till vem än som sitter på bänken bredvid honom. Filmen är sedan ett slags montage av hans berättelser om det oerhört intressanta och innehållsrika liv han haft.

Den här filmen vann en Oscar för "Bästa Film" under ett år som av många hålls som historiens bästa. Den sliter fram känslor du inte ens visste att du hade inom dig, glädje i alla dess skepnader, sorg och frustration. Helt klart ett mästerverk av Robert Zemeckis.

Inception (2010)

Inception – en av de bästa filmerna på iTunes
Med Inception levererar Christopher Nolan en av de bästa filmerna på iTunes samtidigt som han tänjer gränserna för actionfilm.

IMDb-rating: 8,8
Genre: Action, Sci-Fi
I rollerna: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt m.fl.

Handling: En tjuv som stjäl företagshemligheter via en slags teknologi som gör att man kan befinna sig i varandras drömmar får i uppdrag att plantera en idé hos en VD.

Leonardo DiCaprio gör ännu en fantastisk roll i den här nervkittlande filmen från 2010. Den komplexa filmen som följer tematiken tid och drömmar får tittaren att behöva tänka steget extra.

Star Wars: Episode V - Empire Strikes Back (1980)

The Empire Strikes Back

IMDb-rating: 8,7
Genre: Action, Fantasy
I rollerna: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher m.fl.

Handling: Rebellerna är svaga och kan inte längre stå emot rymdimperiets angrepp. Luke Skywalker börjar sin jedi-träning, med Yoda som lärare. Samtidigt så härjar Darth Vader och hans prisjägare Boba Fett i galaxen.

Den femte episoden av Stjärnornas Krig-serien som också hålls som den bästa, iallafall enligt IMDb-användarna. Ren och skär action i det eviga rymdäventyret mellan planeterna, kryddat med väluttänkta intriger och dilemman.

Matrix (1999) – En evig klassiker kvalar in bland de bästa filmerna på iTunes.

Matrix

IMDb-rating: 8,6
Genre: Action, Sci-Fi
I rollerna: Keanu Reeves, Laurence Fishburne

Handling: Datahackern Neo leds till en förbjuden undre värld, där han måste bemöta faktumet att världen som han känner den idag är under hot av ondskefull cyber-teknik.

Lana och Lilly Wachowskis mästerverk från 1900-talets sista år. Matrix har blivit en klassiker som man bara måste ha sett. Bill Pope står för fotografi och gör det på ett magnifikt sätt med bilder som sent ska lämna din näthinna.

The Goodfellas (1990)

Maffiabroder

IMDb-rating: 8,6
Genre: Biografi, Kriminalitet, Drama
I rollerna: Robert DeNiro, Ray Liotta, Joe Pesci

Handling: Maffiabröder, som den heter på svenska, berättar historien om Henry Hill. Henry Hill blir redan tidigt involverad i gangstervärlden och filmen följer sedan honom livet igenom tillsammans med hans vänner inom den kriminella världen.

Joe Pesci står ut med hans mest magnifika skådespel någonsin. Denna film som skildrar organiserad brottslighet är i klass med "Gudfadern", som får ses lite som föregångare till The Goodfellas.

Gökboet (1975)

Gökboet
Jack Nicholson briljerar i en av de bästa filmerna på iTunes.

IMDb-rating: 8,6
Genre: Drama
I rollerna: Jack Nicholson, Louise Fletcher

Handling: Huvudpersonen som spelas av Jack Nicholson blir diagnostiserad som galen och inlagd på ett mentalsjukhus. Väl där är han upprorisk mot vårdarna och försöker få med sig de andra patienterna.

Det här mästerverket signerat Milos Forman kan ses hur många gånger som helst. Filmen är kreativt regisserad och handlingen väl uttänkt av den legendariske Milos Forman.

Seven (1995)

Se7en

IMDb-rating: 8,6
Genre: Drama, Thriller
I rollerna: Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey

Handling: Två detektiver, en i slutet av sin karriär och den andra i början av sin, försöker tappert att ta fast en seriemördare. De märker snart att han inte bara mördar människor, utan att han mördar efter de sju dödssynderna.

I denna rysare från 1995 får vi se en fantastisk kemi mellan skådespelarna Morgan Freeman och Brad Pitt. Bostons regniga iscensättning gör filmen fascinerande minnesvärd och karaktärerna i den fyllda av sorgsenhet.

När lammen tystnar (1991)

När Lammen Tystnar

IMDb-rating: 8,6
Genre: Kriminalare, Thriller
I rollerna: Jodie Foster, Anthony Hopkins

Handling: Clarice Starling, en ung blivande FBI-agent, tvingas ta hjälp av en fängslad mördare och kannibal i hennes jakt på en annan brottsling av samma typ.

Intensiteten i den här filmen är genomgående, du känner den i filmens början och du känner den i filmens slut. En film som är så bra så att den blir obekväm att se på, det ser man inte ofta.

Rädda menige Ryan (1998)

Saving Private Ryan Bästa filmerna på iTunes

IMDb-rating: 8,6
Genre: Drama, Krig
I rollerna: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore

Handling: Efter att ha gått i land i Normandie får en grupp amerikanska soldater i uppdrag att ta sig in bakom fiendens linjer. Detta ska de göra för att hämta hem en ung soldat vars bror har gått bort i kriget.

En krigsfilm som tar genren bortom sina gränser och samtidigt skildrar grymheten som krig innebär. Tom Hanks är oförglömlig i sin roll och det mycket beroende på mästerregissören Steven Spielberg, som gjort ett fantastiskt jobb i den här klassikern.

Loke Westberg

Detta var alltså vår lista med de bästa filmerna på iTunes enligt IMDb.

NÄSTA ARTIKEL