Nya filmer och serier på Prime Video i januari 2023

Nya filmer och serier på Prime Video i januari 2023

  • Amazon Prime
Filmtopp
20 december 2022 kl. 18:12

Satsningen på svenskt fortsätter

Har du börjat göra en lista över filmer och serier att se i januari för att återhämta dig efter allt julstök har Amazon Prime Video ett och annat nytillskott som kan vara värt att överväga.

Prime Video har dragit igång sin satsning på svenskt innehåll på allvar, vilket vi inte minst kunde se i december. När det nu är dags att ringa in det nya året fortsätter streamingtjänsten på samma spår – och bjuder oss givetvis på en och annan internationell tungviktare.

The Rig – 6 januari

The Rig är en karaktärsdriven thriller där vi får följa besättningen på oljeplattformen Kinloch Bravo, där de kämpar för sin överlevnad. En märklig dimma har lett till att all kommunikation med fastlandet har brutits och lämnat besättningen strandsatta bland Nordsjöns kraftiga vågor. Med en helikopter som aldrig dyker upp och begränsade resurser försöker Magnus, högsta chefen för offshore-plattformen, vägleda sin redan splittrade besättning genom krisen. Hans allt desperatare försök att återställa kontakten med fastlandet förstörs upprepade gånger i samband med att spänningar och paranoia ökar ombord, oljeplattformens system fallerar och en förödande olycka inträffar som tvingar de alla att inse vilka dödliga faror som en av jordens mest extrema arbetsmiljöer kan innebära.

Three Pines (säsong 1) – 6 januari

Den empatiska och skarpsinniga överinspektören Gamache får i uppdrag att lösa ett antal mystiska mord i den märkliga, men förföriska, byn Three Pines. Assisterad av sitt betrodda team – den stridbara och oroliga sergeant Jean-Guy Beauvoir, den intelligenta arbetande modern Isabelle Lacoste och den olycksdrabbade ”rookien” Yvette Nichol – blir Gamache och hans team initialt misstänksamt behandlade av byns invånare. Trots det kyliga välkomnandet kan Gamache inte låta bli att känna en dragning till denna högst ovanliga plats med dess originella invånare – inklusive bistrons ägare Gabri och Olivier, konstnärerna Peter och Clara, bokhandelsägaren och psykologen Myrna, galleristen Bea, och den upprörda poeten Ruth. Ju mer Gamache fördjupar sig i dessa människors liv – som verkar ha hittat sin fristad från omvärlden i Three Pines – desto mer börjar det påverka honom.

Hunters (säsong 2) – 13 januari

Efter att en olycka fått deras bedrifter i Europa att spåra ur, måste jägarna återigen samlas för att tillsammans jaga historiens mest ökända nazist – Adolf Hitler – som gömmer sig i Sydamerika. En återblick till det förflutna avslöjar samtidigt att Meyer Offerman (Al Pacino) stöter på ett hot som kan avslöja hans hemlighet och sanna identitet, vilket skulle innebära en explosiv efterverkan för jägarna.

Good Luck Guys (säsong 1) – 20 januari

Good Luck Guys med Kodjo Akolor – ny serie på Prime Video i januari 2023
Foto: Prime Video.

Good Luck Guys leds av Kodjo Akolor och låter oss följa sex kända duos som kastas in i en helt ny och främmande verklighet – de ska försöka överleva på en öde strand i Thailand. Bekvämligheterna från hemmaplan byts här mot ett liv med matbrist och mobilförbud.

Deltagarna tävlar i par för att skaffa sig fördelar som gör livet drägligare och med glimten i ögat guidar programledaren Kodjo Akolor deltagarna på deras resa där de ska bevisa att de kan mer än att underhålla oss på sociala medier. Ett efter ett lag kommer att tvingas lämna äventyret och till slut står endast ett lag kvar som segrare. I slutet av äventyret kommer ett av paren ha bevisat att de är värda segern, få sin prispeng, statyett och sitt alldeles egna överlevnadskit.

The Legend of Vox Machina (säsong 2) – 20 januari

Efter att ha räddat sitt rike från ondska och förstörelse i händerna på det mest skrämmande maktparet i Exandria, står nu Vox Machina inför att rädda världen ännu en gång – denna gång från Chroma Conclave, ett gäng farliga drakar.

Shotgun Wedding – 27 januari

I filmen Shotgun Wedding samlar Darcy (Jennifer Lopez) och Tom (Josh Duhamel) sina älskvärda – men väldigt egensinniga – familjer för det ultimata bröllopsfirandet i lagom tid när paret börjat få kalla fötter. Och som om detta inte redan hotade bröllopsfirandet, svävar allas liv plötsligt i fara när festens gäster tas som gisslan. "Tills döden skiljer oss åt" får en helt ny innebörd i denna komiska, adrenalinfyllda film när Darcy och Tom måste rädda sina nära och kära – om de inte lyckas döda varandra först.

Fler premiärer i januari

  • Bruno – 11 januari
  • Terminator Salvation – 17 januari
  • Terminator 3: Rise of the Machines – 17 januari

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL