Alla nya julfilmer 2023 – tips och höjdpunkter

Alla nya julfilmer 2023 – tips och höjdpunkter

Sofie Landgren
Uppdaterad 01 december 2023 kl. 14:12 | Publicerad 13 november 2023 kl. 20:11

Årets julfilmer och var de finns att streama

Julfilmshetsen är snart i full gång och med det i åtanke har Filmtopp gjort en sammanställning av alla nya julfilmer som har premiär 2023 – och var de finns att se. Vi uppdaterar listan med nya titlar i takt med att de annonseras.

Nya julfilmer 2023 – bio och streaming

Best christmas ever! Julfilm på netflix
Jason Biggs, Heather Graham. Foto: Scott Everett White/Netflix.

Best. Christmas. Ever! – Netflix

Premiär den 16 november.

Varje jul skickar Jackie ett skrytsamt semesternyhetsbrev som får hennes gamla vän Charlotte att känna sig som en bitter kolbit. När ödet gör att livet tar en vändning landar Charlotte och hennes familj på Jackies snöiga tröskel bara några dagar före jul, och hon tar då tillfället i akt att bevisa att hennes gamla väns liv omöjligen kan vara så perfekt.

I den här nya julfilmen hittar vi skådespelarna Heather Graham, Brandy, Jason Biggs och Matt Cedeño i huvudrollerna.

Här kan du se var "Best. Christmas. Ever!" finns att streama.

Dashing through the snow, ny julfilm 2023
Lil Rel Howery, Ludacris. Foto: Disney+.

Dashing Through the Snow – Disney+

Premiär den 17 november.

Eddie Garrick är en godhjärtad man som har vänt julen ryggen på grund av en traumatisk barndomsupplevelse. På begäran av hustrun Allison Garrick, som han är separerad från, tar Eddie med sig sin 9-åriga dotter Charlotte till jobbet på julafton, där träffar de en mystisk man i en röd kostym som heter Nick. Eddie, som är socialarbetare, tror att mannen lider av vanföreställningar och att han behöver professionell hjälp, men när han väcker en lokal politikers vrede, tas han och hans dotter ut på ett magiskt äventyr som rättar till hans tro på julen.

Här kan du se var "Dashing Through the Snow" finns att streama.

There's Something in the Barn
Foto: TriArt Film.

There's Something in the Barn – bio

Premiär den 17 november.

Bill och hans amerikanska familj ärver en enslig gård i de norska fjällen och flyttar dit med drömmen om att förvandla det till ett mysigt bed-and-breakfast. Medan de anpassar sig till sin nya, skandinaviska livsstil upptäcker Bills son att det bor en uråldrig gårdstomte i ladan. Reglerna för att hålla tomten på gott humör är tydliga, men Bill ignorerar dem och planerar en stor julfest. Det skulle han inte ha gjort.

Årets blodigaste julklapp är en stämningsfull skräckkomedi där tomten inte bara är vaken, han är fly förbannad.

 

Den lilla julkaninen
Phoenix Laroche. Foto: Apple TV+.

Den lilla tygkaninen – Apple TV+

Premiär den 22 november.

Baserad på den älskade barnboksklassikern kommer nu julfilmen Den lilla tygkaninen som handlar om sjuåriga William som får en ny favoritleksak i julklapp. Då öppnas en värld full av magi där han snart inser att han fått en vän för livet.

Här kan du se var "Den lilla tygkaninen" finns att streama.

Elf me, julfilm från 2023
Foto: Amazon Prime Video.

Elf Me – Prime Video

Premiär 24 november.

Trip är en okonventionell tomte. Som jultomtens hjälpare verkar han bara lyckas bygga bisarra vapen snarare än leksaker. Ödet kommer att leda honom att träffa Elia, en blyg och okonventionell pojke som förföljs av ett gäng mobbare. De två kommer att hjälpa varandra och tillsammans upptäcka värdet av vänskap.

Här kan du se var "Elf Me" finns att streama.

Familjen Knyckertz och Snutjakten (2023)
Foto: Nordisk Film AB.

Knyckertz & snutjakten – Bio

Biopremiär den 1 december.

Baserad på böckerna och förra årets julkalender kommer nu familjen Knyckertz till svenska biografer. Hunden Snuten är Tures bästa vän. Men det verkar som familjen Knyckertz snott den. Ture måste välja, ska han vara ärlig och lämna tillbaka hunden, eller behålla den och därmed hjälpa familjen att genomföra en livsfarlig kupp? Sanningen är inte alltid den man tror och Tures beslut kommer leda till en större katastrof än han kunnat ana.

Candy Cane Lane (2023)
Jillian Bell, Eddie Murphy. Foto: Amazon Prime Video.

Candy Cane Lane – Prime Video

Premiär den 1 december.

En man är fast besluten att vinna grannskapets årliga juldekorationstävling. Efter att ha ingått en pakt med en tomtenisse för att hjälpa honom att vinna, lägger nissen en besvärjelse som väcker julens 12 dagar till liv och oväntat skapar kaos i staden.

Här kan du se var "Candy Cane Lane" finns att streama.

Merry little batman 2023
Foto: Amazon Prime Video.

Merry Little Batman – Prime Video

Premiär 8 december.

När en sexårig Damian Wayne befinner sig ensam i Wayne Manor måste han förvandlas till "Little Batman" för att försvara sitt hem och Gotham City från skurkarna och superskurkarna som har för avsikt att förstöra julen.

Här kan du se var "Merry Little Batman" finns att streama.

Your christmas or mine 2
Foto: Amazon Prime Video.

Your Christmas or Mine 2 – Prime Video

Premiär den 8 december.

Favoriterna från förra året är tillbaka. Igen. Och nu har de har bytt jul. Igen. Kan Hayley och James förhållande överleva ännu en turbulent familjejul eller har deras framtid tillsammans gått offpist?

Här kan du se var "Your Christmas or Mine 2" finns att streama.

Dating santa 2023
Foto: Amazon Prime Video.

Dating Santa – Prime Video

Premiär den 8 december.

Lucia är en ensamstående mamma till Leo, en liten flicka som tycker att julen är magisk tack vare tron om att hon är ett mirakel från en julönskan som gått i uppfyllelse från hennes mamma. En kväll går Lucia med på att gå på en blind-dejt med Sergio, en känd kock, där det genast slår gnistor mellan dem. Lucia är dock inte redo att berätta om den nya mannen för sin dotter så paret bestämmer sig för att vänta ett år och träffas strax före jul. Som utlovat dyker Sergio upp vid Lucia och Leos dörr, han är skämtsamt nog utklädd till tomte och Lucia råkar panikslaget säga att Sergio faktiskt är den riktiga tomten.

Här kan du se var "Dating Santa" finns att streama.

Joel Kinnaman i Silent Night
Foto: Lionsgate Films.

Silent Night (2023)

Biopremiär den 8 december.

En pappa bevittnar hur hans lille son dör när han hamnar mitt i korselden vid en gänguppgörelse. Han gör hämnden till sin livsuppgift och gör allt för att hämnas de som dödade hans son. Från den legendariske regissören John Woo och producenten av John Wick.

 

 

NÄSTA ARTIKEL