Filmer för både barn och föräldrar

Filmer för både barn och föräldrar

Filmtopp
09 oktober 2021 kl. 20:10
ANNONS
ANNONS

Slå dig ned i soffan med barnen och njut av en film tillsammans.

Spana in vår lista över filmer som du som förälder kan se med dina barn och samtidigt få ut något mer av filmen än att bara avverka en standard barnfilm.

Hör upp småbarnsföräldrar! Inte ska ni väl tvingas skippa vettiga filmer bara för att barnen vill se en film på lördagskvällen. Det finns massor av bra filmer som ni kan se tillsammans med era älskade barn. Här har vi samlat några stycken heta tips för både vuxna och barn.

Insidan ut (2015)

Insidan ut.
Foto: Pixar.

Att Pixar skulle hamna på denna lista förvånade väl ingen. Insidan ut är en sådan där genialisk Pixarfilm som handlar om flickan Riley och inuti hennes huvud där hennes känslor lever. Från ett kontrollrum med tillgång till en gigantisk minnesbank navigerar de hennes liv genom en glad uppväxt. Men vad händer när Riley plötsligt tvingas flytta och vemod tar över glädjen? Insidan ut erbjuder ett perfekt färgglatt äventyr för dina barn och för dig som vuxen ställer den intressanta frågor om vad de innebär att vara människa. Perfekt.

Insidan ut kan streamas från Disney Plus.

Jumanji (1995)

Jumanji.
Foto: Sony Pictures.

Ingen lista över familjefilmer är komplett utan ett alternativ med Robin Williams. Den folkkära skådespelaren gjorde många familjefilmer och Jumanji är troligen en av de bästa. När pojken Alan och flickan Sarah spelar ett magiskt brädspel fastnar Alan i djungeln och många år passerar. När två barn återupptar spelet och befriar honom, nu som vuxen, faller världen i fullständigt kas. Nu måste alla fyra samlas och spela färdigt för att återställa allt. Jumanji är ett måste för alla åldrar och ett äventyr utan dess like.

Jumanju finns just nu att streama på Netflix.

Paddington (2015)

Paddington.
Foto: StudioCanal.

En familjefilm med en av världens kanske mest kända talande björnar? Och nämnde vi också att han älskar marmelad? Paddington är björnen som kommer till London och bosätter sig hos familjen Brown. Men samtidigt som han anpassar sig till människovärlden skapar han också kaos. Samla dina småttingar och sätt på teven, här ska de tittas på talande björnar.

Paddington finns just nu att streama med svensk tal på Netflix.

Skriet från vildmarken (2020)

Skriet från vildmarken.
Foto: Disney.

Den populära boken "Skriet från vildmarken" har filmatiserats många gånger. Men det är något särskilt med Disneys nya inspelningen med Harrison Ford i huvudrollen. Sitt redo i soffan och häng med på hunden Bucks äventyr från älskat husdjur till posthund och senare följeslagare av mannen John uppe i norra Kanada. 

Skriet från vildmarken finns att streama på Disneyplus.

Lady och Lufsen (2019)

Lady och Lufsen.
Foto: Disney.

Okej, nu kanske det trampas på en del tår, men faktum är att Disneys nya version av Lady och Lufsen är en av deras mest lyckade nyinspelningar sedan studion började massproducera om sina gamla klassiska verk. Ni kan handlingen, men samtidigt lyckas ändå nya Lady och Lufsen överraska med större fokus på människorna och andra nya karaktärer som gör denna nyinspelning till ett vackert äventyr för hela familjen.

Lady och Lufsen finns att streama på Disneyplus.

Tillbaka till framtiden (1985)

Tillbaka till framtiden.
Foto: Universal Pictures.

Du kommer att tacka oss senare om du visar detta mästerverk för dina barn. Tillbaka till framtiden passar för alla åldrar och är ett matinéäventyr utan dess like. Dessutom med 80-talsnostalgin som råder just nu är detta klassiska äventyr helt perfekt.

Marty McFly umgås med vetenskapsmannen Doc som har uppfunnit en tidsmaskin och plötsligt finner han sig 30 år tillbaka i tiden tillsammans med en yngre Doc och sina föräldrar under deras skolgång. Vad kan gå fel?

Tillbaka till framtiden finns just nu att streama på Netflix.

 

MER LÄSNING:

Recension: The Pursuit of Love
Alla svenskar i Bondfilmerna

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL