2019 alla nya serier du inte får missa

2019 alla nya serier du inte får missa

Filmtopp Admin
Uppdaterad 06 december 2019 kl. 10:12 | Publicerad 29 mars 2019 kl. 19:03

Vi lyfter fram alla nya serier du inte får missa!

För den som älskar serier finns det mycket att glädja sig åt av 2019:s produktioner. I den här artikeln belyser Filmtopp de bästa serierna vi sett under året och de nya serier vi ser mest fram emot. Håll dessa sköna tips till godo!

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: Netflix.

4 nya serier vi sett – och blivit golvade av


Russian Doll (säsong 1, Netflix)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: Netflix.

Under den första halvan av säsongen rör vi oss mer i någon form av makaber komediserie, där Lyonne bitvis bjuder på en riktigt fin prestation som tillsammans gör serien sevärd. Men inte mer än ”tre av fem”-sevärd. Tack vare halvtimmas-längden på avsnitten hinner man ta sig förbi dessa avsnitt snabbt, för seriens andra halva växlar upp tempot rejält och levererar några av årets bästa avsnitt hittills.

Det finns redan ett gäng ”Russian Doll förklarad”-texter att ta hjälp av när du väl är klar med säsongen, för du måste verkligen se klart den här serien. Med tanke på den starka och ambitiösa avslutningen (framför allt de två sista avsnitten) där Lyonne fortsätter att leverera på topp, är det ingen tvekan om att Russian Doll förtjänar en stark fyra av fem i betyg.

Better Things (säsong 3, HBO Nordic)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: HBO Nordic.

Själva storyn och manuset, som alltså är utomordentligt bra, välskrivet och genomtänkt, blir dessutom ännu bättre av lysande skådespel ned på statistnivå. Faktumet att Adlon dessutom råkar vara något av ett visuellt geni bakom kameran gör knappast saken värre.

I vanliga fall vill jag ha sett fler avsnitt innan jag ger en ny säsong ett betyg, men här känns det redan självklart att Adlon och hennes Better Things är bättre än alla andra things på tv just nu. Fullpotten är tveklös och välförtjänt. En av de bästa serierna 2019.

Betyg 5 av 5

Counterpart (säsong 2, Viaplay)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: Viaplay.

Under den första säsongen var det tydligt att Simmons klarade av att spela två versioner av sig själv så övertygande, att det direkt var glasklart vem som var vem. Under den andra säsongen spelar han två versioner av sig själv, som dessutom ska låtsas vara sin motsvarighet i världar snarlika men ändå annorlunda från sina egna. Där deras ”sanna” versioner av sig själva ibland lyser igenom.

Det finns så många nivåer i skådespelet att jag hade kunnat spendera en hel artikelserie åt att förklara dess briljans. Faktumet att serien har lagts ned är givetvis oerhört tråkigt, men med tanke på hur prydligt serien ändå knyts ihop i slutet är det nästan bättre att vi bara fick de här två säsongerna. För nu kommer förhoppningsvis Counterpart att leta sig ut bland världens alla streamingtjänster som en aptitlig liten mumsbit på blotta tjugo avsnitt.

Med tiden tror jag att alla kommer vara överens om både seriens och Simmons storhet. Förhoppningsvis tar du som läser detta chansen redan nu.

Kingdom (säsong 1, Netflix)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: Netflix.

Jag hade egentligen bara tänkt se ett eller två avsnitt av en av Netflix nya serier, som jag visserligen hade höga förväntningar av, precis innan läggdags. Men aldrig hade jag kunnat ana vilken fullträff Kingdom skulle visa sig vara, och allt det där med sömn fick helt enkelt vänta.

Knappt sex timmar senare var jag klar, utan något att anmärka på. Om det finns några hål i den här storyn så har jag helt enkelt missat dem, för där satt jag plötsligt mitt i natten – mäkta imponerad. Ett helt fantastisk foto ackompanjeras av grymma skådespelare och en förvånansvärt intressant grundstory.

Min, för året, första fullpoängare dröjde bara 27 dagar. Något säger mig däremot att ”Kingdom” kommer att vara minst lika aktuell när det är dags att sammanfatta årets bästa serier i slutet av året.

4 kommande serier vi tror starkt på

Watchmen (HBO)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: Warner Bros.

Sedan The Dark Knight slog ned från superhjältehimlen har dess position som genrens bästa film aldrig riktigt varit hotad. Förutom under den första halvan av Zack Snyders Watchmen som är helt fantastisk. Den kändes exotisk i sitt sätt att vara brutal, färgstark och vågad. Och Snyder har här några av sina läckraste scener. Tyvärr spårar berättelsen ur under sin andra hälft...

... Men snart kommer alltså tv-serien baserad på den grafiska novellen, som utspelar sig i nutid. För att det ska funka att skriva hela tio avsnitt som kompletterar med nytt material behövs en fantastisk manusförfattare. Lyckligtvis har serien just det, nämligen Damon Lindelof som skapat och skrivit The Leftovers. Ohemult spännande!

Fosse/Verdon (FX)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: FX.

FX:s kommande serie Fosse/Verdon ger oss en inblick i den berömda koreografen och regissören Bob Fosses förhållande med Gwen Verdon, en av Broadways främsta dansöser någonsin. När två konstnärliga krafter kolliderar kan det gå ut för snabbt...

I denna dramaserie ser vi ser vi Oscarsbelönade Sam Rockwell och Michelle Williams som de berömda titelpersonerna. Det verkar vara ett storsatsande drama med starka scener, så det kommer nog inte som en chock ifall både Rockwell och Williams kommer att vara högst aktuella när Emmy-galan och Golden Globes drar igång.

Catch-22 (Hulu)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: Hulu.

Senast George Clooney ägnade sig åt TV var det lite som att käka benen på en fin köttbit. Nej, film var det mumsiga yrkesområdet. Idag har skutan vänt, och likaså Clooney – som nu är tillbaka i serieformat. Catch-22 är en adaption på Joseph Helles klassiska roman, på svenska översatt till "Moment 22". I denna satiriska berättelse följer vi ett läger med amerikanska flygsoldater under Andra världskriget.

Clooney är den perfekta satirskådisen och kan med ett bra manus få Catch-22 att inte bara bli en av de stora bland nya serier 2019, utan också bli en av de bästa serierna 2019.

Too Old to Die Young (Amazon)

2019 alla nya serier du inte får missa
Foto: Amazon.

Den cinematiska regissören Nicolas Winding Refn har gjort sig känd för sina neonfärger och brutala berättelser. Från Drive till The Neon Demon. Han är snart aktuell som tongivande skapare i serieformat med en mörk berättelse som äger rum i Los Angeles kloaker. Vi följer olika personer som går från mördare till massmördare.

I rollerna ser vi bland annat filmstjärnan Miles Teller och Alec Baldwins brorsa William Baldwin. Förhoppningsvis kan de tillsammans med Winding Refn göra någonting väldigt speciellt.

Vilka av alla nya serier 2019 ser du mest fram emot? Vi uppskattar givetvis alla tips!

Filmtopp.se

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL