15 filmer att se fram emot under våren 2016

15 filmer att se fram emot under våren 2016

Axel Diedrichs
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 09:07 | Publicerad 14 januari 2016 kl. 18:01
ANNONS
ANNONS

Vad väntar oss under filmvåren 2016?

2016 blir sannerligen ett intressant filmår med flera intressanta samarbeten där vi bland annat kommer att få se Leonardo DiCaprio regisseras av fjolårets Oscarsvinnande regissör, Alejandro G. Inarritu, och Sylvester Stallone i en ny tappning på "Rocky-genren".

1. The Big Short – 22 januari

15 filmer att se fram emot under våren 2016
Foto: Paramount Pictures

Adam McKays drama berättar en viktig historia om fyra av de nyckelspelare som förutspådde världens finanskris 2008. I den får vi se en etablerad skådespelarensamble i Ryan Gosling, Brad Pitt, Christian Bale och Steve Carell. De två sistnämnda blev nominerade till varsin Golden Globe för årets manliga skådespelare.

2. Steve Jobs – 22 januari

steve-jobs-movie-2015-holding
Foto: Universal Pictures

Jobs (2013), med Ashton Kutcher i huvudrullen, floppade stenhårt och Danny Boyle bestämde sig för att rättfärdiga misslyckandet med en ny film om Steve Jobs. Steve Jobs vann två Golden Globe för bästa manus (Aaron Sorkin) och bästa kvinnliga biroll (Kate Winslet).

3. The Revenant – 29 januari

The Revenant
Foto: 20th Century Fox

Under inspelningen av denna brutala hämndfilm har Leo DiCaprio gjort det mesta... Skådespelaren har bland annat badat i isvatten, sovit i djurkadaver och ätit rå bisonlever. För sin insats vann DiCaprio en Globestatyett. Är det med The Revenant han vinner sin första Oscar?

4. The Boy – 29 januari

15 filmer att se fram emot under våren 2016
Foto: Lucky Dogs

Regissör William Brent Bell är inte direkt någon ny "Master of suspense" och har enbart gjort hårt kritiserade skräckisar, men faktumet kvarstår att The Boy är vårens enda skräckfilm och därmed ett måste att se.

5. Creed – 5 Februari

creed-finalposter-frontpage
Foto: Warner Bros. Pictures

I Ryan Cooglers sportdrama Creed återvänder Sylvester Stallone återvänder som boxaren Rocky Balboa, men i en ny roll. Rocky är nu tränare åt sin före detta rivals, Apollo Creed, son. Stallone kammade hem Globe-priset för bästa manliga biroll. Ett måste att se!

6. Deadpool – 12 Februari

Deadpool
Foto: 20th Century Fox

Snart introducerar Marvel sin satsning på superhjälten Deadpool som först gick att se i X-men: Wolverine. I rollerna får vi se Morena Baccarin och Ryan Reynolds. Deadpool är en antihjälte som är den första superhjälten att vara medveten om att hen befinner sig i en fiktiv värld.

7. Son of Saul – 12 Februari

15 filmer att se fram emot under våren 2016
Foto: Mozinet

Son of Saul är en ungersk produktion som utspelar sig 1944 där en fånge på koncentrationslägret Auschwitz har i uppgift att bränna döda kroppar, men som hittar en pojkes kropp han försöker rädda från att kremeras. Filmen vann Globe-priset för årets bästa utländska film.

8. Anomalisa

15 filmer att se fram emot under våren 2016
Foto: United International Pictures AB

En stop-motionfilm av Charlie Kaufman, regissören bakom Adaptation och Being John Malkovich. Filmen handlar om hur en dyster affärsman väcks till liv av en kvinna han träffar på en affärsresa. Nominerades till Globe-priset för bästa animerade film.

9. Den unge Zlatan – 17 Februari

Omslaget till "Becoming Zlatan". bröderna Gerttens film
Foto: TriArt Film

Världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic har inte karaktär bara på, men även utanför fotbollsplanen. Filmen är en dokumentär om Zlatan, innan omvärlden började kalla honom "Ibra Kadabra", gjord av bröderna Magnus och Fredrik Gertten.

10. Hail, Caesar! – 19 Februari

15 filmer att se fram emot under våren 2016
Foto: Universal Pictures

Bröderna Coen är tillbaka med en komedi om en organisatör som kämpar för att hålla en filmstudios storstjärnor i schack. I filmen får vi se Channing Tatum, Scarlett Johansson och George Clooney. Clooney är en riktig Coenfavorit och de trivs bra att arbeta med varandra. En av årets absoluta höjdpunkter!

11. Spotlight – 26 Februari

spotlight
Foto: Open Road Films

Ett drama om när tidningen The Boston Globe avslöjade den massiva skandalen inom katolska kyrkan där präster visade sig ha förgripit sig på barn. I filmen får vi se en slagkraftig skådespelarensamble i Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Liev Schreiber och John Slattery.

12. Knight of Cups – 11 Mars

"Knight of Cups"
Foto: StudioCanal

Kritikerkårens kärleksbarn Terrence Malick är tillbaka med en berättelse om en manusförfattare som försöker förstå sig på de underliga händelser som inträffar hans vardag. Malick är känd att anspela sina olika filmers stil på abstraktion, en bana Knight of Cups inte lär bryta.

13. Batman V. Superman: Dawn of Justice – 23 Mars

15 filmer att se fram emot under våren 2016
Foto: Twentieth Century Fox AB

Det råder inga tvivel om att Zack Snyder kommer att göra en mörk skildring av superhjältarna Batman och Supermans gemensamma värld där de slåss mot varandra. Den stora snackisen kring filmen är Ben Affleck som Batman, har Affleck hårdheten?

14. Djungelboken – 15 April

Nya djungelboken
Foto: Disney

Jon Favreau (Iron Man) regisserar Disneys nyinspelning av Djungelboken, den kända berättelsen om en hemlös grabb som uppfostras av djungelns alla vänner. Stjärnor som Scarlett Johansson och Bill Murray gör röster i denna animerade film.

15. Warcraft - The Beginning – 27 Maj

15 filmer att se fram emot under våren 2016
Foto: Universal Pictures

Warcraft - The Beginning är en av årets allra största snackisar. Filmen bygger på TV-spelsserien "Warcraft" och med en redan stadig fan-base är förväntningarna på filmen skyhöga. Ytterligare ett måste att se!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL