10 älskade svenska serier tillbaka på SVT Play i sommar

10 älskade svenska serier tillbaka på SVT Play i sommar

Emil Oscar Rasmussen
03 juli 2024 kl. 16:00

Återbesök dina favoritserier – från Torka aldrig tårar utan handskar till Deg

Under sommaren tillgängliggör SVT flera uppskattade svenska serier på SVT Play igen. Nedan tipsar Filmtopp om 10 titlar som är tillbaka på streamingtjänsten sedan slutet av juni eller som tillkommer under juli månad.

10 svenska favoritserier som är tillbaka på SVT Play under sommaren

Midnattssol
Foto: Ulrika Malm/SVT.

Midnattssol – nu på SVT Play

Produktionsår: 2016
Genre: Drama, Thriller, Krim
Med: Gustaf Hammarsten, Peter Stormare, Leïla Bekhti m.fl.

Populära Midnattssol är en fransk-svensk produktion med stjärnor som Gustaf Hammarsten och Peter Stormare i rollerna. Handlingen tar vid när en man blir brutalt mördad i det slående vackra fjällandskapet norr om Kiruna och utredningen snabbt växer till svindlande proportioner.

LÄS OCKSÅ: Kriminalserier på SVT sommaren 2024

Torka aldrig tårar utan handskar
Foto: SVT.

Torka aldrig tårar utan handskar – nu på SVT Play

Produktionsår: 2011
Genre: Drama
Med: Adam Lundgren, Adam Pålsson, Marie Richardson m.fl.

Jonas Gardells storsuccé Torka aldrig tårar utan handskar finns äntligen att streama på SVT Play igen. I denna hjärtskärande dramaserie får vi följa de allra modigaste bögarnas resa mot frihet på 1980-talet. Men i en tid där lycka i stundom verkar möjlig börjar Aids skörda offer bland Stockholms unga män.

De dagar som blommorna blommar
Foto: Peter Cederling/SVT.

De dagar som blommorna blommar – nu på SVT Play

Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Med: Rasmus Luthander, Eva Röse, Anja Lundqvist, Johan Rheborg m.fl.

Även De dagar som blommorna blommar är en dramaserie signerad Jonas Gardell. Här får vi följa de tre vännerna Erik, Mikael och Benny som växer upp tillsammans i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Bakom grannskapets fasader döljer sig smärta, saknad och sorg efter bevittnade händelser som både får omedelbara och långtgående konsekvenser.

De halvt dolda
Foto: Jeffrey Richt/SVT.

De halvt dolda – nu på SVT Play

Produktionsår: 2008
Genre: Drama
Med: David Dencik, Marie Richardson, Tom Ljungman m.fl.

De halvt dolda är den tredje Jonas Gardell-skrivna dramaserien som hittade tillbaka till SVT Play i slutet av juni. Serien följer fyra olika familjer över två årtionden och beskrivs som "berättelsen om de som fick leva" såväl som "berättelsen om de som inte fick leva".

Deg
Foto: Ulrika Malm/SVT.

Deg – tillbaka på SVT Play 5 juli

Produktionsår: 2021
Genre: Drama, Krim
Med: Helena Af Sandeberg, Bianca Kronlöf m.fl.

Uppskattade Deg med Bianca Kronlöf och Helena Af Sandeberg är tillbaka på SVT Play i juli. Den spännande dramaserien följer Malou, vars liv balanserar på ruinens brant efter att hon jagas av Kronofogden. I en stund av fullständig misär hittar hon en väska innehållande 47 miljoner kronor. Malous vägar korsas med Lianas, som jagas av ett kriminellt gäng och är på jakt efter pengarna som hennes ex har gömt undan.

LÄS OCKSÅ: Nya dramaserier på SVT sommaren 2024

Allt som blir kvar
Foto: SVT.

Allt som blir kvar – tillbaka på SVT Play 12 juli

Produktionsår: 2022
Genre: Drama
Med: Madeleine Ferraud, Oscar Zia, Isac Calmroth m.fl.

Matilda finner sig själv plötsligt utan bostad och ett eget sammanhang när Oliver gör slut med henne. Tur är väl det då att vännen Miron tar emot henne med öppna armar, släpper in henne i sitt hem och lovar att dämpa hennes sorg med ett sommaräventyr i Stockholm.

Systrar 1968
Foto: Ulrika Malm/SVT.

Systrar 1968 – tillbaka på SVT Play 12 juli

Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Med: Mikaela Knapp, Maja Rung, Anna Åström m.fl.

I Systrar 1968 tas vi tillbaka till årtalet i titeln, där arbetarklasstjejen Karin just utbildad sig till journalist. Men istället för att landa drömjobbet i Stockholm får hon nöja sig med ett sommarvikariat på en lokaltidning i Ystad. Med sig dit har hon konstnärsvännen Lottie och duon blir snart en trio när de bekantar sig med tidningsägarfamiljens dotter. Under vad som är ett politiskt laddat år förändras de tre vännernas liv drastiskt i samband med sommaren de ska komma att minnas för alltid.

Boys
Foto: Knut Koivisto/SVT.

Boys – tillbaka på SVT Play 12 juli

Produktionsår: 2015
Genre: Drama, Komedi
Med: Adam Pålsson, Armand Mirpour, Nanna Blondell m.fl.

Boys är en svensk dramakomediserie som följer de två vännerna Victor (Adam Pålsson) och Leo (Armand Mirpour) när de under en sommar försöker hitta sin identitet som män i ett samhälle där den rollen genomgår massiva förändringar.

LÄS OCKSÅ: 60+ nya filmer på SVT Play i juli 2024

Gynekologen i Askim
Foto: Nea Asphäll/SVT.

Gynekologen i Askim – tillbaka på SVT Play 19 juli

Produktionsår: 2007
Genre: Drama
Med: Jacob Nordenson, Carina M. Johansson, Leif Andrée m.fl.

Gynekologen i Askim var en favorit i många svenska hem när serien rullade mellan 2007–2011. Här får vi följa gynekologen Henning som driver en mottagning med sin fru Louise vid kusten i idylliska Askim. Bakom den saltstänksglittrande fasaden av äktenskapet döljer sig frustration och undantryckta känslor.

Livet i Fagervik
Foto: SVT.

Livet i Fagervik – tillbaka på SVT Play 22 juli

Produktionsår: 2008
Genre: Drama
Med: Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind m.fl.

Den svenska serien Livet i Fagervik kretsar kring ett advokatkontor. Där hittar vi advokaten Johan, en nyutexaminerad paragrafryttare, och hans receptionist Annika, en empatisk ensamstående mamma, i centrum. De två väldigt olika individerna tar sig tillsammans an de små fall som uppenbarar sig i lilla Fagervik. Något som däremot inte är litet är de stora känslorna som spirar mellan dem.

Utforska fler tipslistor om SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL