Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Paramount+

Paramount+ appen - första intrycket!

Filmtopp
Filmtopp | Krönika
30 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Krönika
30 april 2021

Den efterlängtade appen är här.

Nu har Paramount släppt sin nya app Paramount+ som finns tillgänglig på både AppStore och Google Play. Jag har spanat in och provat appen som i sin helhet är väldigt bra!

Den nya appen kostar 69 kronor i månaden och blev tillgänglig i Sverige torsdag 29 april.

Vid första inloggningen möts man av det klassiska berget med stjärnor hängande över sig som är Paramount Pictures logotyp. Appen känns väldigt väl programmerad och smidig att använda överlag men jag kan tycka att det finns lite för snålt om info när man väl klickar på en film. Det är i stort sett bara en beskrivning av filmens handling och man kan inte läsa om vilka skådespelare som är med i den eller vem regissören är. Det leder till en känsla av att något saknas.

Upplägget i appen är väldigt likt vilken annan streamingtjänst som helst, en huvudsida där man i toppen kan välja mellan olika förslag på serier och filmer. Nedanför ligger en rad av olika kanaler som Paramount tillhandahåller och man kan snabbt klicka sig vidare till den kanal vars innehåll man är ute efter. Scrollar man ned lite så ser appen ut ungefär som Netflix, där det rad efter rad kommer upp olika typer av genrer och teman som efterföljs av tips på filmer och serier i den genren.

Filmutbudet är appens styrka

Utbudet är väldigt bra och medan jag bläddrar igenom alla filmer slår det mig hur många storfilmer Paramount Pictures faktiskt skapat. Allt från Gudfadern-trilogin till Indiana Jones och lättsamma komedier som Mean Girls. Kanske borde man förväntat sig ett väldigt bra utbud när det är Paramount som lanserar appen, men det är faktiskt slående mycket att välja emellan.

De senare åren har HBO och Netflix dominerat seriemarknaden, något jag tycker märks av när man tittar igenom appens serieutbud. Det är mycket mer snålt på bra serier i relation till hur mycket filmer som finns.

I sin helhet är appen helt klart godkänd, och på många ställen över förväntan. Man navigerar på ett enkelt och smidigt sätt runt i appen och det finns tydliga rubriker och symboler för olika funktioner. Det finns även stöd för både AirPlay och Chromecast så att man enkelt kan spela upp innehållet på sin tv om man skulle vilja det.

Loke Westberg

VIDARE LÄSNING:
Bästa serierna på Paramount+
Bästa filmerna på Paramount+

NÄSTA ARTIKEL