Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Marvel Universe phase 4 – Detta vet vi!

Marvel Universe phase 4 – Detta vet vi!

Sebastian Ahokas | Krönika
23 juli 2019
Sebastian Ahokas | Krönika
23 juli 2019

Endgame var inte slutet – nu fortsätter Marvel

Efter att eftertexterna i "Avengers: Endgame" hade rullat förbi var det många som möttes av en sorts tomhet. Vad ska hända nu? Är allt slut? Nej, Marvel har presenterat sina framtida planer. Här är vad vi har att vänta.

Marvel Universe phase 4 – Detta vet vi!
Foto: Marvel - Black Widow

I en av alla stora hallar under San Diegos årliga seriemässa Comic Con presenterade Marvel Studios och Kevin Feige vad som kallas för Marvel Universe phase 4. Med andra ord fortsättningen i det enorma universumet som Marvel skapat under åren.

Tredje fasen tog slut i samband med filmen Spider-Man: Far From Home. Filmen tar vid där Avengers: Endgame slutade och handlar till viss del om att Spider-man måste släppa vad som hände i Endgame och gå vidare. Något som vi i publiken också måste försöka göra.

Drar igång 2020

Marvels universum startar sitt fjärde kapitel, eller fas, redan nästa år. Även om det innebär att vi får stå utan en Marvel-film i nästan ett år så kanske det inte gör något när vi fått njuta av så många Marvel-filmer senaste tiden. Dessutom startar nästa phase med ingen mindre än Black Widow som kommer till bioduken 1 maj.

Kevin Feige, Marvels president sedan 2007, avslöjade att filmen kommer att handla om hennes historia och bakgrund. Som vanligt är det ingen dålig uppsättning som kommer att medverka i fasens första film. Eller vad sägs om Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh, O-T Fagbenle, och Rachel Weisz. Cate Shortland som bland annat regisserat ”Lore” står för regi.

Marvel Universe phase 4 – Detta vet vi!
Black Widow. Foto: Marvel Studios via Polygon

Filmer och TV-serier

Precis som tidigare faser kommer Marvel under de kommande åren att släppa flera filmer. Dessutom kommer man fortsätta sin satsning på TV-serier. Filmerna som annonserats till den fjärde fasen är – förutom Black Widow – The Eternals, Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings, Doctor Strange in the Multiverse of Madness och Thor: Love and Thunder. 

Samtliga filmer kommer att släppas mellan 1 maj 2020 och 5 november  2021

För den som inte kan få nog av Marvel eller hellre ser på serier kommer universumet att bjuda på fem serier. The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Loki, What If…? och Hawkeye är serierna som presenterades av Feige.

Precis som filmerna kommer serierna att komma mellan 2020 och 2021.

Förutom filmerna och serierna presenterade man även att X-men, Blade och Fantastiska fyran kommer att bli en del av filmuniversumet. 

Däremot kommer vi inte få se någon film med Avengers, Guardians eller Spider-man. Marvel bekräftade dock att man höll på med Black Panther 2Captain Marvel 2, eller Guardians of the Galaxy 3.

Flera nya skådespelare

I filmerna och serierna kommer många bekanta ansikten från tidigare Marvel-filmer att återvända. Det kommer även dyka upp flera nya ansikten som inte varit med i tidigare filmer eller serier. Men var inte oroliga. Många har redan slagit igenom, stort.

Under presskonferensen i San Diego presenterade Marvel 18 nya ansikten som kommer att medverka i den kommande fasen. David Harbour, Florence Pugh, Rachel Weisz, O. T. Fagbenle och Angelina Jolie för att bara nämna en handfull del.

Det låter med andra ord som att det kan bli en riktigt bra fortsättning för Marvel med många filmer, serier och fina skådespelare. 

Längtar du också efter fortsättningen för Marvel? Tveka inte att dela med dig i kommentarsfältet.