Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Snart premiär för Viaplays nya serie Åreakuten

Snart premiär för Viaplays nya serie Åreakuten

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
29 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
29 maj 2020

Premiär om en månad.

I en spännande dramatisering får vi följa vardagshjältar som sätter sina liv på spel uppe i Åre där Göran Gillinger spelar en av de ledande rollerna.

"Åreakuten" är Viaplays första originalserie i sin genre och har nordisk premiär med dubbelavsnitt söndagen den 28 juni på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay

"Grey's Anatomy" möter "Chicago Fire"

I en mix av action, spänning och kärlek med ständiga utmaningar på liv och död kan det ibland vara svårt att hinna med fungerande relationer. Men om man nu blir kär mot sin vilja, vad gör man då?

Grey's Anatomy möter Chicago Fire med en touch av Law and Order i nya originalserien Åreakuten - ett relationsorienterat sjukhus- och räddningsdrama med nya avslutade fall i varje avsnitt. Skådespelarveteranen Göran Gillinger (Beck, Maria Wern, Rederiet) spelar en av de ledande rollerna som fjällräddare.

– Jag är väldigt glad över att Viaplay och SF Studios vågar satsa på en något annorlunda serie än vad publiken är van att få se i Sverige. Tacksam är jag också över att få gestalta en karaktär med mycket ”kött” på benen som är långt ifrån det jag tidigare gjort. Detta är en serie med mycket hjärta och känslor som jag tror tittaren kommer älska. En genre där vi ödmjukt närmar oss och försöker berätta en del av vardagen hos den bransch som vi inte minst i dessa tider bör rikta våra strålkastare mot och lyfta fram, säger Göran Gillinger.

I övriga roller ser vi bland andra Karin Bengtsson, Tiril Wishman Eeg-Henriksen, Nadja Halid och Mårten Svedberg. "Åreakuten" produceras av SF Studios och fem avsnitt regisseras av Lena Koppel, som 2011 fick uppmärksamhet för filmen "Hur många lingon finns det i världen?". Resterande fem avsnitt regisseras av Richard Jarnhed som regisserat Viaplays "Svartsjön". Producent är Joakim Hansson som bland annat ligger bakom succéerna "Advokaten", "Johan Falk" och "Jägarna".