Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Viaplays "Maskineriet" kommer den 24 maj – se trailern till serien här

Viaplays "Maskineriet" kommer den 24 maj – se trailern till serien här

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
22 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
22 maj 2020

Fullt med spänning i det norsk-svenska samarbetet "Maskineriet".

Det är dags för ännu ett Viaplay-original att ha premiär. Den 24 maj kommer actionthrillern “Maskineriet” till streamingtjänsten, men redan nu kan du ladda upp med att se trailern till filmen.

Kristoffer Joner i Viaplays Maskineriet.
Kristoffer Joner i Maskineriet. Foto: Viaplay, Anders Nicander

I slutet av veckan kommer Viaplays nästa originalsatsning i form av serien “Maskineriet”. Under säsongens åtta avsnitt (på 45 minuter) kommer vi att få följa med på en intensiv och spännande resa, till bredden fylld av actionladdade intriger.

Huvudrollen Olle Hultén spelas av norska Kristoffer Joner som vi på senare år har sett i internationella succéer som The Revenant och Mission: Impossible Fallout. Vid sidan om Joner kan vi bland annat se svenska stjärnor som Hanna Alström, Anastasios Soulis, Jakob Eklund och Angela Kovacs.

Så här beskriver Viaplay handlingen:

Olle Hultén (spelad av Kristoffer Joner) är en vanlig familjefar som vaknar upp på bilfärjan mellan Sandefjord och Strömstad efter en blöt jobbkonferens. Han kommer inte ihåg något, men hittar en påse fylld med kontanter, en pistol och en rånarluva bredvid sig. Instinktivt flyr han från polisen som jagar honom. Ju mer hans familj och vänner får veta om Olles förflutna, ju mer börjar de misstänka att han inte är så oskyldig som de påstår.

Samtliga av den Anagram Sverige-producerade seriens avsnitt har regisserats av Richard Holm. Tidigare har Holm bland annat regisserat den framgångsrika serien Gåsmamman

Manus till serien står i huvudsak författarna Niclas Ekström och Kjersti Ugelstad för, med undantag för piloten vars manus har skrivits av Peter Arrhenius.

Se trailern till “Maskineriet” här:

Scrolla vidare för fler nyheter!

NÄSTA ARTIKEL