Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Catwalk film

Catwalk släpps som Viaplay-original den 11 september

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
03 juli 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
03 juli 2020

Filmen blev enormt omtalad, nu släpps seriens om Viaplay-original.

Filmen "Catwalk" följer Emma Örtlunds dröm om en modellkarriär och blev enormt omtalad när den gick upp på bio i januari. Nu blir succén även en serie i sex delar på Viaplay – där vi får ännu mer av Emma och hennes vänner från Glada Hudik-ensemblen. Serien "Catwalk" har premiär på Viaplay den 11 september tillsammans med filmen. Här är den officiella trailern.
– Jag kan lova att tittarna kommer kastas mellan fantastiska, galna och helt underbara historier, säger Pär Johansson.

En dag fick Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson ett brev från Emma Örtlund från Gislaved. Hon bad om hans hjälp för att förverkliga sin stora dröm: att bli modell och få gå en catwalk. Emma ville ta revansch på alla de som mobbat henne för hennes funktionsnedsättning. Och revansch fick hon – med råge.

Brevet ledde till filmen Catwalk, som hade biopremiär i januari och blev en av årets stora succéer. Nu kommer filmen till Viaplay, tillsammans med en helt ny serie som är baserad på filmen. Både serien Catwalk med alla sex avsnitt och filmen har premiär den 11 september på Viaplay och här är den officiella trailern.

– Vi är väldigt glada över att kunna ge årets bästa film till våra tittare, och det känns lyxigt att även få erbjuda en fördjupande serie till alla som har förälskat sig i Emma och gänget. Catwalk är en emotionell berg- och dalbana som lämnar en med en varm känsla i kroppen och många kloka insikter som vi alla borde lära av, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på NENT Group.

I serien får vi lära känna huvudpersonerna från filmenEmma Örtlund, Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg – ännu mer på djupet. De har varsitt avsnitt tillägnat sig där det berättas mer om deras bakgrund, liv och framtidsdrömmar.

Favoritscener från filmen blandas med aldrig tidigare visat material från deras gemensamma resa mot New York Fashion Week och drömmen om att få gå en catwalk. Till sin hjälp har de bland annat den svenska designern Frida Jonsvens och förstås även Pär Johansson.

– Emma, Kitty, Nicklas, Alex och Ida får mig att leva mitt liv på högsta volym varje dag. Jag känner mig fri, lycklig och väldigt tacksam när jag är med dem. Jag kan lova att tittarna kommer kastas mellan fantastiska, galna och helt underbara historier, säger Pär Johansson om Catwalk.

Både filmen och serien produceras av Storyfire som tidigare bland annat producerat dokumentärserien "Länge leve demokratin". Pelle Ohrgren är producent och Johan Skog är regissör.

Fortsätt scrolla för fler trailer och klipp!

NÄSTA ARTIKEL