Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer: Johnny Depp som berömd fotograf i Minamata

Trailer: Johnny Depp som berömd fotograf i Minamata

Filmtopp
Filmtopp | Klipp
08 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
08 oktober 2020

Hyllas stort för sin prestation.

I "Minamata" spelar Johnny Depp en berömd fotograf, som dokumenterar den drabbande effekten av kvicksilverförgiftning på den japanska kusten. Se filmens trailer här.

Johnny Depp som länge varit i blåsväder har de senaste åren fått göra allt färre Hollywoodproduktioner. I det småskaliga dramat Minamata byter han ut sina lekfulla Disneyfigurer mot en verklighetsbaserad roll, som den amerikanska fotografen W. Eugene Smith. De flesta internationella kritiker som sett filmen menar att han i den gör en av sina bästa prestationer hittills. 

"Johnny Depp gör sin bästa roll på länge" – The Playlist

"Han dominerar alla runt omkring sig" – Variety

"Johnny Depp är det överlägset bästa med hela filmen" – The Hollywood Reporter

Minamata följer vi krigsfotografen Eugene Smith som återvänder till Japan för att dokumentera de vidriga kroppsskador landets kvicksilverförgiftning åsamkat. Depp spelar en Smith som efter sina glansdagar befinner sig i en nedåtgående spiral där han är både försupen och deprimerad.

Läs också: 

Att folk drar paralleller mellan Depp och Smith kommer knappast som någon överraskning. Pressen anar att Depps dagar i rampljuset är räknade och det är känt att han genomgår en tuff period i sitt privatliv.

"Minamata" kommer ut någon gång under 2021. När vi kan se den i Sverige återstår att se.

För fler klipp och trailers --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL