Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Johnny Depp – 5 bästa roller

Johnny Depp – 5 bästa roller

Oscar Vilhelmsson | Lista
25 september 2015
Oscar Vilhelmsson | Lista
25 september 2015

Saknar du någon av hans prestationer på listan?

Nedan kan du tal del av vilka filmer som jag rankar som de bästa roller av Johnny Depp. Under de senare åren har hans skruvade karaktärer och filmer tyvärr inte lyckats något vidare.

5. Rango (Rango, 2011)

Kameleonten Rango i en klassisk westernstad i filmen med samma namn.
Foto: Paramount Pictures.

Johnny Depp spelar Rango, en husdjurskameleont som av misstag råkar hamna i staden Dirt mitt i vilda västern. Här har folket totalt tappat greppet om lag och ordning så för att smälta in ljuger Rango om att han är en ypperligt skicklig revolverman. Folket ser honom som en hjälte och erbjuder honom rollen som stadens nya sheriff. Rango accepterar och hans första uppdrag blir att undersöka vad stadens saknade vatten har tagit vägen.

4. Captain Jack Sparrow (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, 2003)

Johnn Depp som Jack Sparrow
Foto: Walt Disney Pictures.

Captain Jack Sparrow har blivit en av filmhistoriens mest kända och omtyckta karaktärer. Med sin sluga blick och sitt säregna kroppsspråk finner han alltid sätt att underhålla publiken när han fram och tillbaka både lurar pirater och den brittiska flottan. Det är rätt säkert att säga att det är på grund av honom som konceptet har lyckats överleva så pass länge.

3. Donnie Brasco (Donnie Brasco, 1997)

Johnny Depp och Al Pacino går ner längs en gata i filmen "Donnie Brasco"
Johnny Depp och Al Pacino. Foto: TriStar Pictures.

Filmen bygger på en verklighetsbaserad historia där FBI-agenten Joe Pistone infiltrerar New York Citys maffia. Under namnet Donnie Brasco får han kontakt med Lefty Ruggiero (Al Pacino) och börjar jobba som indrivare. De två börjar samarbeta och blir snart nära vänner. Snart leder jobbet som undercover-agent till starka påfrestningar på Joes familjeliv. Samtidigt börjar maffian ana att de har en mullvad inom organisationen, men om han flyr kan det vara Lefty som får ta smällen.

2. Edward Scissorhands (Edward Scissorhands, 1990)

Johnny Depp som Edward Scissorhands
Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation.

Edward bor i en öde herrgård en bit utanför staden. Han är en uppfinning som hans skapare har jobbat med länge. Men innan han blev helt klar avled skaparen och Edwards händer blev aldrig färdiga, istället fick han metallsaxar i ändarna av sina armar. En dag kommer en försäljare och knackar på. Hon tar med sig Edward hem och presenterar honom för sin familj. Hela staden har snart hört talas om den mystiska mannen och Edward försöker så gott han kan hitta sin plats i samhället.

1. Ed Wood (Ed Wood, 1994)

Johnny Depp som kalkonregissören Ed Wood.
Foto: Touchstone Pictures.

Filmen bygger på den verkliga historien om den notoriske kalkonregissören Edward D. Wood Jr. Vi får följa Ed Wood under 1950-talet när han spelade in några av sina största filmer (Glen or Glenda (1953), Bride of the Monster (1955) samt Plan 9 from Outer Space (1959)). Få förstod hans visioner och han har i efterhand blivit betraktad som en av de sämsta regissörerna genom tiderna. Handlingen kretsar även mycket runt hans privatliv som transvestit och om hans nära vänskap med den, en gång i tiden, stora skådespelaren Bela Lugosi.

Om du gillar filmer som handlar om film borde du spana in vår lista över de bästa filmerna om just detta. Däribland finner vi Ed Wood och många andra härliga guldkorn!

Trots dessa fem fenomenala roller har det varken blivit någon Oscar eller Golden Globe för Mr. Depp.

NÄSTA ARTIKEL