Nu på bio

Det senaste på biofronten!

12 Years A Slave

12 Years a Slave (2013)

Filmtopp
Filmtopp | Klipp
07 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
07 april 2021

Oscarsbelönat mästerverk om slaveriets helvete.

Steve McQueens "12 Years a Slave" gjorde dundersuccé världen över när den släpptes. I detta gripande drama får vi ta del av briljanta skådespelarinsatser av stjärnor som Chiwetel Ejiofor och Michael Fassbender, men också av den alltid så lysande Michael Kenneth Williams.

MER LÄSNING: 10 bra verklighetsbaserade filmer från 2010-talet!

12 Years a Slave

Handling: För den fria mannen Solomon Northup vänds världen upp och ned när han en dag kidnappas och säljs som slav. Hans vardag blir en kamp om överlevnad, men hur mycket mannen som köpte honom än försöker, kan han inte krossa hans drömmar om frihet.

12 Years a Slave är en enastående skildring av slaveriets helvete, men på ett sätt som du aldrig sett förut. Regissör Steve McQueen får ut det bästa av sina skådespelare och lyckas finna nya perspektiv i ett mörkt kapitel av människans historia, som berättats många gånger om.

Så ser du filmen:

Viddla

För fler tekniska Viddla-frågor besök den här sidan.

Om #filmjälpen

Filmtopps satsning #filmhjälpen ger dig tips på gratis film att streama. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att hitta kvällens film och samtidigt välja bort illegala streamingsajter. Alla titlar har gemensamt att de handplockas av redaktionen och är kostnadsfria att streama. Beroende på vilken källan är, så varierar de förutsättningar som krävs för att du ska kunna spela filmen. 

För fler filmer att streama gratis, klicka här!

NÄSTA ARTIKEL