Partisan

Se spännande teaser till Partisan – Fares Fares Sverige-comeback

Filmtopp
01 juli 2020 kl. 11:25

Något skumt är på gång i Partisan.

Någonting döljer sig under den vackra ytan i jordbrukssamhället Jordnära. När lastbilschauffören Johnny får i uppdrag att köra två unga flickor dit upptäcker han snart att det är något som inte stämmer i samhället.

Nu kan du se den första teasern från omtalade kriminalthrillern "Partisan", Viaplays nya originalserie där Fares Fares gör svensk comeback mot Johan Rheborg, Anna Björk, Sofia Karemyr med flera starka svenska namn. Partisan är regisserad av Amir Chamdin och har nordisk premiär 16 augusti på Viaplay.

– Samtidigt som Partisan är en spännande thriller med ett väldigt bra manus, är det också en viktig berättelse om hur mörkret även kan finnas under de vackraste ytorna. Utan att säga för mycket så berörde manuset mig starkt. Det fanns tillfällen under inspelningen då det vände sig i magen. Det här är en serie som är fiktiv, men det finns också bitar i Partisan som är många människors verklighet, säger Sofia Karemyr.

Sofia Karemyr spelar Nicole i "Partisan", en av de två unga fosterhemsflickorna som får skjuts till Jordnära av Johnny (Fares Fares). Jordnära styrs av den karismatiske Kent som spelas av Johan Rheborg. Nicole är inte alls nöjd med situationen i den idylliska gated communityn, och ska snart hamna i händelsernas centrum. Samtidigt upptäcker Johnny att något inte står rätt till i Jordnära och han börjar bli orolig för flickorna.

Fares Fares gjorde nyligen succé i 19-faldigt Emmynominerade Chernobyl, och har även spelat i Rogue One: A Star Wars Story och Westworld. Amir Chamdin har tidigare bland annat regisserat serien Dröm och långfilmen Cornelis. Johan Rheborg är en av Sveriges mest folkkära komiker och skådespelare som slog igenom med Killinggänget 1992 och därefter medverkat i ett stort antal format som blivit svenska klassiker, däribland Solsidan.

Sofia Karemyr såg vi nyligen i Viaplays storsuccé Älska mig, och har tidigare synts i Callgirl och Unga Astrid. Anna Björk fick sitt internationella genombrott med The Girl With the Dragon Tattoo och har synts i serier som Bron och Störst av allt, medan Emilie Garbers nyligen prisades på Guldbaggegalan för sin roll i Aniara. I andra roller ser vi bland andra Ylvali Rurling (Dröm, Kapten Klänning) och Linus Wahlgren (Blå ögon, 30 grader i februari).

Partisan har premiär på Viaplay den 16 augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL