Nu på bio

Det senaste på biofronten!

I Know This Much Is True

Återvänder "I Know This Much Is True" med säsong 2?

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
21 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
21 juni 2020

Serien är redan färdig med källmaterialet.

Tidigare i år släpptes HBO-serien "I Know This Much Is True", i vilken vi såg Mark Ruffalo i två roller – tvillingbröderna Dominick och Thomas. Tyvärr är det inte särskilt troligt att vi kommer att få se några fler avsnitt.

I Know This Much Is True är en ny serie som finns tillgänglig på HBO Nordic. Den 11 maj släpptes det första av de 6 stycken 45-minutersavsnitten som utgjorde den första säsongen, i vilken vi fick följa tvillingbröderna Birdsey.

Serien möttes av blandad kritik. Mark Ruffolo, som gestaltar de två bröderna, har däremot hyllats för sin insats som beskrivs som "Oscarsvärdig" i medier runt om i världen. Förmodligen kan han räkna med att överösas med nomineringar när galasäsongen väl dras i gång. Inte minst sett till den otoliga förvandling han har gjort för att spela den ena brodern.

Mark Ruffalo
Foto: HBO Nordic.

I Know This Much Is True handlar om två tvillingbröder, varav den ena försöker få den andre utsläppt från den psykiatriska kliniken han är tvångsinlagd på. Det blir en kamp mot ett trögt rättssystem och frågan är om brodern verkligen skulle klara sig bättre utanför vårdhemmets väggar.

Serien har fått viss kritik för att vara för melodramatisk, men samtidigt är det många som menar att Mark Ruffalos fantastiska insats får storyn att hålla.

Inte troligt att vi får se en andra säsong.

Som det så ofta är när vi får ta del av en ny serie, så är det många som undrar om det kommer att bli några fler säsonger. Ibland är detta lätt att förutse, andra gånger inte. När det kommer till I Know This Much Is True så bedömer vi det föga sannolikt att vi kommer att få se en nya säsong.

För det första är serien klar med källmaterialet. I Know This Much Is True baseras på en roman från 1988 av Wally Lamb och under de sex avsnitten har man hunnit filmatisera bokens innehåll.

För det andra har serien sedan starta marknadsförts och sålts in som en miniserie. Tanken var alltså redan från början att bara göra en säsong.

För det tredje får brödernas historia ett ordentligt avslut, så en ny säsong skulle nog kunna få ta en annorlunda riktning.

Samtidigt ska man aldrig säga aldrig. Big Little Lies fick en andra säsong trots att historien avslutades i den första säsongen och att den såldes in som en miniserie. Likaså var det osäkert om True Detective skulle fortsätta eller inte. Men, om vi ska vara helt ärliga, är det inte särskilt troligt att I Know This Much Is True säsong 2 blir verklighet. Det finns inte riktigt något som kan motivera det.

För mer läsning, scrolla vidare!