Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Agent of Chaos

Agent of Chaos – HBO släpper avslöjande dokumentär om Ryssland och USA-valet 2016

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
04 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
04 september 2020

Ny avslöjande dokumentär om Rysslands inblandning i det amerikanska valet 2016

Dokumentären i två delar är regisserad av Emmy- och Oscarsbelönade Alex Gibney, som också står bakom de kritikerrosade dokumentärerna "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief" och "The Inventor: Out For Blood In Silicon Valley". "Agents of Chaos" belyser Rysslands inblanding i det amerikanska presidentvalet 2016 och innehåller helt nya avslöjanden från senatens underrättelserapport som nyligen publicerades.

Agents of Chaos är ett resultat av många års rapporter om Rysslands inblandning i valet 2016. Med aldrig tidigare visat material och avslöjande klipp dyker dokumentären ner i detaljerade planer om att underminera demokratin i USA. Dokumentären visar också att de så kallade ”kaosagenterna” inte bara var ryssar utan också korrupta, amerikanska nyckelaktörer som hjälpte Ryssland att påverka den sårbara och intet ont anande amerikanska allmänheten.

Genom att punktera konspirationsteorier från alla sidor av det politiska spektrumet ger dokumentären en nyanserad tolkning av vad som hände 2016 och innehåller samtal och intervjuer med personer som nu gått med på att prata. Dessutom är flera viktiga aktörer med djup kunskap om händelserna involverade, bland andra den ledande åklagaren för The Mueller-utedningen Andrew Weissmann, före detta FBI-chefen Andrew McCabe, tidigare CIA-chefen John Brennan, Trumps tidigare kampanjrådgivare Carter Page, Trump-affärsmannen Felix Sater, chefredaktören för den ryska statliga nyhetsbyrån Margarita Simonyan och NSC:s chef Celeste Wallander, som är övertygad om att ”anti-Clinton-hacking” av GRU direkt beställdes av Putin.

Alex Gibney har regisserat den första delen av dokumentären och den andra tillsammans med Javier Alberto Botena. De två är också producenter tillsammans med Kara Elverson. Exekutiva producenter är Lowell Bergman, Stacey Offman och Richard Perello, samt Nancy Abraham och Lisa Heller från HBO.

För fler nyheter och trailers --> Scrolla vidare!