Lär känna Josefin Rheborg, Oscar Zia & gänget i Skitsamma

Lär känna Josefin Rheborg, Oscar Zia & gänget i Skitsamma

  • Discovery+
Filmtopp
05 juni 2021 kl. 19:00

Med vilken karaktär identifierar du dig mest?

I nya ungdomskomedin "Skitsamma" som regisseras av Nour El Refai ser vi flera stjärnskott. Lär känna deras karaktärer här!

I Skitsamma Discovery+ följer vi en lillasyster, en charmör, en friendzonad, en wannabe och en granne. I deras kollektiv trängs sökande karaktärer i 20-årsåldern. De varvar sin vardag med städscheman (som ingen kanske följer så värst noga), galna fester, plugg och en strikt no sex policy rumskompisar emellan. Men också kärlek, vänskap som sätts på prov, tankar om livet och framtiden. Nour El Refai regisserar och i rollerna ser vi Yandeh Sallah (Annie), Lancelot Ncube (Matteo), Oscar Zia (Emil), Malte Myrenberg Gårdinger (Ola) samt Josefin Rheborg (Öland) som kollektivets granne.

Josefin Rheborg – Öland

Josefin Rheborg i "Skitsamma".
Foto: Discovery+.

Öland är genuin, rak, nyfiken, passionerad, klipsk, väldigt begåvad och godhjärtad. Hennes motto lyder: ”Med ordning och reda blir det lättare att leva”. 

– Det jag verkligen tycker är starkt och fint hos henne, och som jag kan relatera till, är att hon lever livet på sina villkor, säger Josefin i ett pressmeddelande.

Malte Myrenberg Gårdinger – Ola

Malte Myrenberg Gårdinger i "Skitsamma".
Foto: Discovery+.

Ola är Matteos barndomsbästis och har även känt Annie sen han var barn. Han har en lillgammal personlighet och blir lätt generad. Han överraskas tidigt i serien av hur snygg Annie har blivit när han träffar henne för första gången efter hennes tre år i Mexiko. 

– Jag kanske inte är lika heldragen som Ola, men har i yngre ålder haft en del liknande tendenser så det har varit väldigt roligt att få besöka 13-årige Maltes mindset för att finna inspiration, säger Malte.

Oscar Zia – Emil

Oscar Zia i "Skitsamma".
Foto: Discovery+.

Emil är en osäker kille, som vill vara tuff och cool, men egentligen är en mjukis. Man skulle kunna säga att han är lite sökande i livet. 

Jag är väldigt glad över att spela Emil. Skådespeleriet är nytt för mig och hela processen har varit jättekul, säger Oscar.

Lancelot Ncube

Lancelot Ncube i "Skitsamma".
Foto: Discovery+.

Matteo är en omtänksam hedonist, en känslig livsnjutare och en lite överbeskyddande storebror. Han är självkär och hans höga värdering för njutning kan sätta honom i olika knipor i kollektivet.

– Det var utmanande att porträttera Matteo, men samtidigt kul. Han tänker inte så mycket på sina handlingar och det kan finnas en frihet i det, då han är mer reaktionär än kalkylerande, säger Lancelot Ncube.

Yandeh Sallah i "Skitsamma".
Foto: Discovery+.
Annie är street-smart, trots att fester och vänner kommer först för henne och jobb och skola tycks vara långt fram i hennes planer för livet, lyckas hon på något sätt alltid klara sig.
 
– Jag hade själv lätt att tycka om och fastna för Annie, då hon bara är sig själv och man får det man ser. Det har varit väldigt spännande att få ta sig an Annie eftersom att vi är så olika och att spela in Skitsamma med Nour och hela gänget har, som jag inte kan få nog av att säga, varit underbart, säger Yandeh.
 
VIDARE LÄSNING:
 
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL