Filmtopp på inspelningen av Advokaten säsong 2

Filmtopp på inspelningen av Advokaten säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 20 maj 2020 kl. 07:05 | Publicerad 07 maj 2020 kl. 16:05
ANNONS
ANNONS

Poddspecial med seriens stjärnor.

Produktionsteamet har arbetat flitigt på fortsättningen av den hyllade dramaserien ”Advokaten”. Filmtopp fick en exklusiv förhandstitt bakom kulisserna. Njut av bilder från inspelningen och vår intervjuspecial där Filmtopps podcaster Gunnar Hamberg snackar med huvudrollsinnehavarna Alexander Karim och Malin Buska.

Den första säsongen av Advokaten Viaplay handlar om Frank och hans syster Sara, som i tidig ålder bevittnade sina föräldrars död. När Frank upptäcker att mördaren Thomas Waldman styr i Köpenhamns undre värld, och är en av hans advokatbyrås viktigaste klienter, blir han besatt av att hämnas. Samtidigt arbetar Sara som polis ute på fältet, och kämpar med drogmissbruk. 

I Advokaten säsong 2 vill Frank och Sara gå vidare med deras liv, men det förflutna vägrar att släppa taget om dem. Och skurken Thomas Waldman utgör fortfarande ett stort hot. 

Gunnar Hamberg träffade Alexander och Malin under inspelningen.

Alexander Karim och Malin Buska

Alexander Karim och Malin Buska på inspelningen av "Advokaten" säsong 2. Foto: Gunnar Hamberg/Filmtopp Media.

Förutom att få vara med på den allra sista inspelningsdagen för en nyckelscen i den kommande säsongen, så fick Filmtopps poddare Gunnar Hamberg slå sig ner med huvudrollsinnehavarna Malin Buska och Alexander Karim. De ger oss en spännande insikt i projektet, med allt från hur de förberedde sig inför sina roller till hur de två säsongerna skiljer sig från varandra, att välja rätt stunts, inspelningen i sin helhet och mera.

”Jag gjorde audition trots att rollen redan var tillsatt”

Malin Buska
Foto: Gunnar Hamberg/Filmtopp Media.

Malin glänser i rollen som den tungt besvärade polisen Sara, men det var nära att rollen gick till någon annan. 

– Min agent kontaktade mig och frågade ifall jag ville göra en provfilmning för en ny krim-serie på Viaplay. Men dagen innan hörde någon av sig och sa att jag inte behövde komma bort eftersom de redan hade hittat deras skådespelare. Eftersom jag redan hade bokat flygresan från London fick jag åka dit ändå. Och då fick jag rollen, säger Malin. 

Du har berättat att du tycker det är väldigt kul med stunts och att få vara fysisk, vilket är fallet i "Advokaten"...

– Det var så spännande när jag började göra stunts och jag vill göra allt själv. Nu börjar jag dock känna att jag har gjort det där. Man kan krossa ett revben som jag gjorde under den första säsongen, men när man gör en serie måste man tänka smart och välja rätt stunts. Det är en lång tid man ska hålla. 

"Att besöka tingsrätten var som att gå på bio varje dag"

Alexander Karim.
Foto: Gunnar Hamberg/Filmtopp Media.

Sista inspelningsdagen på ett stort projekt är givetvis speciellt. Alexander berättar om hur känslan är under avrundningen: 

– Vi spelade in intensivt i fyra månader – för flera månader sedan. Så det här är egentligen en kompletteringsdag. Vi har redan haft den där sista dagen. Därför var det märkligt att komma hit imorse och ta på sig den blåa kostymen igen. Jag tänkte "fan, jag skulle inte käkat den där hamburgaren igår". 

Alexander förberedde sig länge inför rollen som advokaten Frank. På eget initiativ besökte han tingsrätten varje dag under drygt tre månaders tid. 

– Det var som att gå på bio varje dag. Det är så mycket som händer inne på Tingsrätten på Kungsholmen, man blir helt uppfylld. Man ser också hur advokater använder sig av retoriska fällor och lockar in folk djupare och djupare i sina egna lögner. 

Lyssna på Gunnar Hambergs intervjuspecial med både Malin och Alexander i sin helhet: 

Alexander Karim på inspelningen av "Advokaten".
Foto: Gunnar Hamberg/Filmtopp Media.
På inspelningen av "Advokaten".
Foto: Gunnar Hamberg/Filmtopp Media.
Gunnar Hamberg och Malin Buska.
Gunnar Hamberg och Malin Buska. Foto: Filmtopp Media.

Den andra säsongen av ”Advokaten” börjar sändas 10 maj på Viaplay. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL