Erik Segerstedt om skådespelardebuten i Strandhotellet: “Go easy on me“

Erik Segerstedt om skådespelardebuten i Strandhotellet: “Go easy on me“

  • Viaplay
Axel Diedrichs
08 juni 2024 kl. 18:00

Popstjärnan är med i tredje säsongen

Att artisten Erik Segerstedt är med i "Strandhotellet" säsong 3 markerar hans stora debut som skådespelare. I en intervju med Filmtopp luftar han sina tankar.

På söndag är det premiär för den efterlängtade tredje säsongen av Strandhotellet, som skapats av Camilla Läckberg. Vi vet sedan tidigare att deckardrottningen kommer dyka upp framför kameran och fortsätta att pröva sina vingar som skådespelare. Detta är hon inte ensam om – popstjärnan Erik Segerstedt, känd från gruppen E.M.D., kommer även han att medverka i den nya säsongen. 

– Jag har varit fascinerad av skådespeleri och drömt om det sedan jag var liten. Jag gjorde en ansökan till teaterlinjen på gymnasiet men misslyckades fatalt. Det var lite som att man slog undan benen på den drömmen, men sedan dess har det ju blivit något programledarjobb, lite dubbning, någon musikal och sånt, så det har faktiskt inte känts som ett så stort långskott att pröva på det här, säger Erik till Filmtopp.

Varför ville du bli skådespelare från första början?

– Jag är väldigt filmintresserad. Det är en av de konstformerna som berör mig mest, men också serier. Den filmen jag sett flest gånger i mitt liv är nog Pulp Fiction. Den är magisk och omöjlig att tröttna på. Men det är svårt att välja en enda favorit.

Vilken roll hade du själv velat ha i "Pulp Fiction"?

Vincent Vega [John Travoltas karaktär] tror jag. Han är stenhård men också go. Jag får inte riktigt ihop honom, och samtidigt är han så stencool att han nog är den karaktären jag diggar mest.

Erik Segerstedt om skådespelardebuten i Strandhotellet: “Go easy on me“
Foto: Viaplay.

"Jag har sån jävla respekt för skådespelaryrket"

Så hur kommer det sig att just Strandhotellet blir Erik Segerstedts skådespelardebut? Han berättar att det hela skedde förvånansvärt okomplicerat:

– Det var en kille från castingbyrån som hörde av sig på Facebook. Han frågade om jag ville testa för en roll så jag åkte dit för att provspela. Jag tänkte att det var en kul upplevelse, men jag blev förvånad och väldigt smickrad över att jag faktiskt fick rollen. 

Var du nervös?

– Inte nervös kanske, men det var väldigt utmanande att provspela. Där är jag extremt orutinerad. Det var en scen där jag skulle flörta med en tjej men som spelades av en kille. Det var svårt. Jag har sån jävla respekt för skådespelaryrket. 

KLART: Då har Strandhotellet säsong 3 premiär på TV3 och Viaplay
Foto: Viaplay.

Hur var det då att spela med Samuel Fröler?

– Det är lite av en paradox det här, men jag tyckte att det var lättare att spela mot Samuel. Han är så jävla duktig och har så mycket pondus att det gav mig ett lugn. Alla är riktigt grymma men han är väl den stora ledstjärnan, som lägger ett lugn över alla. Att repa med honom en jävligt roligt grej. Han skojar med mig och flamsar, men det är bara fientlig stämning mellan våra karaktärer. 

Erik Segerstedt om skådespelardebuten i Strandhotellet: “Go easy on me“
Foto: Viaplay.

"Go easy on me"

Hur är det framöver, kommer du vara med i fjärde säsongen också?

– Jag kan tyvärr inte säga något om det tyvärr. Det blir en för stor spoiler.

Skulle du vilja fortsätta göra serien om du blir tillfrågad?

– Hundra procent. Jag är så sjukt taggad, det här var det topp tre roligaste jag gjort i min karriär. Det skulle vara roligt att fortsätta skådespela. 

Några väl valda ord till tittarna?

– Go easy on me.

Filmtopp tackar Erik för pratstunden och önskar honom stort lycka till. "Strandhotellet" säsong 3 har premiär den 9 juni på Viaplay

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL