Robinson 2023: Therese Tang

Therese Tang om relationen till lag nord-medlemmarna efter Robinson

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
20 oktober 2023 kl. 13:10

Filmtopp har intervjuat Robinson-deltagaren

Therese Tang kom inte helt överens med Lag Nord i "Robinson". I en intervju med Filmtopps Axel Diedrichs berättar hon om relationen till gruppen i dag.

Efter torsdagens Öråd står det klart att Therese Tang är ute ur Robinson hösten 2023. Strax innan fick hon som resultatet av en förhandling i Entalula byta från Lag Nord till Lag Syd, vilket såg ut att kunna rädda hennes framtid på ön. Men så blev inte fallet. På klassisk "sist in, först ut"-maner fick hon se sig röstas ut av de nya vännerna i Lag Syd. Nästa vecka ser vi henne därmed i Gränslandet. 

Att hamna i Öråd samma vecka som hon bytte lag var oturligt för Therese som genast klickade med sina nya lagkamrater Tove DalsrydYlwa LidénCharlie Wiberg, Sara Mölldal och Emilio Mio Vega. Därför får vi förmoda att relationen till Lag Syd, trots hennes korta tid med gänget, är god. Men hur ser den ut till de andra medlemmarna i Lag Syd, där flera uttryckte att de ville ha bort henne?

Therese Tang om relationen till lag nord-medlemmarna efter Robinson
Therese Tang med sitt gamla Lag Nord. Foto: TV4.

När jag intervjuade Therese tidigare i höst berättade hon om "fulspelet" på ön, där deltagare hade en helt annan bild så fort kamerateamet var på plats. Att det sociala spelet präglade vistelsen på ön betydligt mer än vad hon hade kunnat föreställa sig. Therese menar att hon försökte vara sig själv så mycket som möjligt, men att även hon kunde komma på sig själv med att tänka på vad som är strategiskt gynnsamt. 

Med sig själv ute ur programmet är Therese kortfattad när hon beskriver relationerna till Lag Nord-medlemmarna i dag

– Jag har relationer till vissa och vissa inte. Ett par av dem tycker jag väldigt bra om och har en god relation till i dag, säger Therese till Filmtopp. 

Finns det något du känner dig särskilt stolt över gällande din tid i Robinson?

– Jag känner mig väldigt stolt över att ha tagit mig genom resan, från att sätta sig ensam på ett plan till själva medverkan. Det tycker jag att alla deltagare ska vara väldigt stolta över. Att få stänga av vardagen var en njutning, men det var jobbigt att inte kunna ha kontakt med sin familj.

Therese Tang om relationen till lag nord-medlemmarna efter Robinson
Therese Tang i Öråd. Foto: TV4.

"Vi är brickor i ett spel"

När Therese fortsätter att summera "Robinson" beskriver hon produktionen som överraskande industriell. Det blev framför allt påtagligt när man inte fick bekanta sig mer med programledaren Petra Malm, som är ansiktet utåt för höstens säsong.

– Jag trodde att man skulle ha mer tid med programledarna och mer snack med dem. Man åker till en plats, där står hon och gör sin grej och sedan drar hon. Absolut bytte man några ord, men jag trodde nog att man skulle bygga tajtare relationer. Det var lite förvånande att allt var så industriellt. Vi är brickor i ett spel.

Du valde att ta med en hårborste som personligt föremål, är du nöjd med det beslutet i efterhand?

– Det är ganska begränsat vad man får ta med sig. Då får man börja tänka på vad som är det bästa av det sämsta. Med en hårborste behöver jag åtminstone inte komma hem med en massa dreads i håret. 

Thereses resa fortsätter nu i "Gränslandet" där hon får chansen att slå sig tillbaka in i "Robinson". Du följer hur det går för henne på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL