Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alexander Abdallah om Salim, Snabba Cash, Thunder in my Heart

Alexander Abdallah om Salim, Snabba Cash, Thunder in my Heart

Filmtopp
Filmtopp | Intervju
14 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
14 maj 2021

"Jag stod längst fram vid scen och ville ha Amys autograf."

Hur når man fram till Alexander på DM? Vem vill han helst ta en öl med? Vad inspirerar honom? Får vi en till säsong av nya fantastiska serien "Thunder in my Heart"? Missa inte Filmtopps Åsa Holmbergs intervju med denna fantastiska skådespelare som tagit Sverige med storm!

MER INTERVJU:

Skaparna om nya Snabba Cash

Alexandra Rapaport om Gåsmamman och Heder

Alexander Abdallah har haft en raketkarriär. Med teatern i ryggen blommar nu framgångarna i serievärlden med stora produktioner som Snabba Cash och Thunder in My Heart, där han spelar mot Amy Deasismont. Missa inte Filmtopp Åsa Holmbergs ofiltrerade intervju med honom!

Om Alexander Abdallah:

Alexander Abdallah som Salim i "Snabba Cash". Foto: Netflix.
Alexander Abdallah som Salim i "Snabba Cash". Foto: Netflix.

Alexander Abdallah föddes den 30:e april 1993 i Uppsala och har libanesiskt påbrå. Han växte upp i Gränby som är en förort till Uppsala. 

Karriären och genombrottet

Abdallah har varit intresserad av teater sedan han var liten och studerade därför på Teaterhögskolan i Malmö. Han har även varit inblandad i en del teaterpjäser på Helsingborgs Stadsteater, som Rapunzel och Romeo och JuliaAlexander har även regisserat en mångprisad kortfilm: Jag skiner inte utan er mina bröder som hade premiär 2019 på Göteborg Film Festival.

Hans seriekarriär började ta fart först som Rick i andra säsongen av den hyllade produktionen Älska mig. Han har innan dess medverkat i kortfilmer som Spiral och Mie. §Alexander har tidigare berättat för Göteborgs Posten att han länge tänkt på hur han vill att hans framtid ska se ut och längtat efter en framgångsrik karriär enda sedan han tog examen.

Det verkliga genombrottet kom med Snabba Cash-serien, som hade premiär den 7:e april, där han spelar ena huvudrollen Salim. Rollen är så pass övertygande och engagerande att Alexander nu är mångas favorit till att vinna Kristallen för bästa manliga huvudroll. 

Aktuell

Idag är Abdallah aktuell med Amy Deasismonts Viaplayserie Thunder in My Heart. Där spelar han Amys karaktär Sigrids bästa vän Sam. Hans pappa i serien spelas av Alexanders riktiga, som är amatörskådis. 

NÄSTA ARTIKEL