Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Intervju – dessa dyker upp i Modus säsong 2

Intervju – dessa dyker upp i Modus säsong 2

Sebastian Håkansson | Intervju
18 juni 2017
Sebastian Håkansson | Intervju
18 juni 2017
modus säsong 2
Greg Wise och Billy Campbell, nya stjärnor i Modus. säsong 2. Foto: Johan Paulin/C More/Miso Film

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie "Modus" andra säsong, i rollen som den amerikanska presidenten – och nu ansluter ytterligare två internationella stjärnor till serien, Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är en är en brittisk skådespelare med succér som Jane Austen-klassikern "Förnuft och känsla" och nu allra senast Netflix-serien "The Crown" i bagaget. Billy Campbell har medverkat i succéer som "The Killing" och den hyllade miniserien "Cardinal". Efter stora streamingsuccéer som "Farang" och "Saknad" kommer "Modus" andra säsong ha sin premiär på C More under hösten.

Greg Wise slog genom som John Willoughby i Förnuft och känsla (1995) och har därefter medverkat i flertalet olika serier och filmer. Senast känns han igen från den prisade brittiska succéserien The Crown. I Modus spelar han Warren, Inger Johannes (Melinda Kinnaman) tidigare mentor från FBI.

- Warren och Inger Johanne har ett väldigt komplicerat förflutet. Det var verkligen en spännande utmaning att ta sig an rollen eftersom Warren har en mycket mörk sida inom sig. Han är den ultimata narcissisten, är machiavellisk och njuter av att ständigt tänja på gränserna. Tittarna kommer nog inte veta vad de egentligen ska tycka om honom – och det är just det som är det roliga med att spela rollen, säger Greg Wise.

Billy Campbell har senast medverkat i den kanadensiska succéserien Cardinal. Dessförinnan har han medverkat i serier som The Killing, Once and Again och The 4400. I Modus tar han sig an rollen som Dale Tyler, president Helen Tylers (Cattrall) make.

LÄS OCKSÅ: Filmtopp rankar C Mores bästa filmer

- Jag spelar Dale Tyler, den amerikanska presidentens make. Dale är Helens förtrogne men deras förhållande har förändrats under åren. Det som nu binder dem samman är deras dotter och en mörk hemlighet som de burit på i flera år, säger Billy Campbell.

Stjärnorna verkar ha trivts under sin tid i Sverige medan inspelningen pågått.

- Jag har haft jättekul i Stockholm. De senaste fyra månaderna har jag haft tid att utforska den vackra staden men jag har fortfarande inte kunnat sätta fingret på vad som gör svenskar lyckliga... Jag har fått höra att ”sommarsvenskarna” snart dyker upp – solen lockar fram dem och öppnar deras hjärtan, säger Greg Wise.

- Att filma i Sverige var en fantastisk upplevelse. Jag har tyckt om Skandinavien under många år. Jag är faktiskt gift med en norska och vi bor i Danmark nu så när jag jobbade med Modus i Stockholm kändes det som att ännu en pusselbit föll på plats. Stockholm är underbart på våren! säger Billy Campbell.

Nya orginalserier från C More  är på gång

Att producera högkvalitativt lokalt innehåll är ledstjärnan när C More under våren lanserat originalserier som Saknad och Farang med exklusiv premiär på streamingtjänsten. Inom kort börjar även inspelningarna av två nya internationella storsatsningar, thrillerserierna Hamilton och Gråzon, som likt Modus också är originalserier från C More.

- Det känns fantastiskt att vi med Modus har kunnat locka hit en internationell cast av kalibern Greg Wise, Billy Campbell och naturligtvis Kim Cattrall. Det höjer såväl dramat som den internationella kraften i Modus. Vi har en mycket spännande och visuellt suggestiv andra säsong som vi längtar efter att få visa för publiken senare i år, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef på C More och TV4.

Modus produceras av Sandra Harms  Miso Film och manus är skrivet av Mai Brostrøm och Peter Thorsboe. Serien regisseras av Lisa Siwe och Håkan Lindhé. Serien har premiär på C More i höst.

NÄSTA ARTIKEL