Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Uma Thurman i The House That Jack Built. Foto: Zentropa

Uma Thurman om Super Pumped och kultklassikern Gattaca

  • SkyShowtime
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
12 maj 2022
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
12 maj 2022

Spelar journalisten Arianna Huffington

Uma Thurman är aktuell på Paramount+ i en dramaserie om Uber. Filmtopps Eric Diedrichs har pratat med Hollywoodstjärnan om tech-jättarnas makt.

Med sin medverkan i klassiker som Kill Bill, Farligt begär och Pulp Fiction har Oscarsnominerade Uma Thurman skrivit in sig i filmhistorien. Att hon har en unik närvaro kan nog alla skriva under på som har sett henne i sitt esse, annars är Nymphomaniac en varm rekommendation att spana in – Lars von Triers mastodontprojekt som fullkomligt förhöjs av Umas löjligt effektiva spelminuter.

Nu är hon aktuell med TV-serien Super Pumped tillsammans med utmärkta skådespelare som Joseph Gordon-Levitt och Kyle Chandler. Historien i fråga skildrar företagsjätten Ubers galna framväxt. Här spelar hon journalisten och styrelseledamoten Arianna Huffington, en person som Uma mött vid upprepade tillfällen.

– Jag har träffat henne några gånger sedan 2004 då jag fick ett signerat exemplar av en av hennes böcker. Jag känner henne inte väl, men jag har alltid tyckt om henne. När jag sedan träffade seriens show runners, Brian Koppelman och David Levien, som också har gjort Billions, fängslades jag förvånansvärt mycket av innehållet. Det är inte nödvändigtvis en värld jag visste var så rik och fylld av intriger. Som konsument visste jag ingenting om den sociala och politiska kamp som ägde rum, liksom den laglöshet som krävdes för att etablera denna nya industri.

Vilka de negativa effekterna blir återstår att se

Super Pumped
Uma Thurman, Joseph Gordon-Levitt och Kyle Chandler i "Super Pumped". Foto: Showtime.

Uber är bara ett av alla Silicon Valley-företag som har förändrat vårt liv, men också till ett pris. Jag är nyfiken, hur har arbetet av Super Pumped påverkat din bild av den makt som tech-jättarna besitter?

– För en som har kämpat med att försöka byta sitt Apple-ID utan att förlora all sin musik, är det både häftigt och skrämmande på samma gång. Brian och David, och hela teamet som presenterar den här historien om ett transportföretag, hintar både om den förbättring som den teknologiska världen medför men också den bristande integriteten i våra privatliv. Det är svårt att veta vid det här laget vilka som blir de stora nackdelarna med detta. De positiva bitarna ser vi och klickar bort, men de negativa har ännu ett frågetecken kring sig.

Jubileum för hyllade Gattaca

I år är det 25 år sedan Uma Thurman medverkade i det hyllade science fiction-dramat "Gattaca" tillsammans med exmaken Ethan Hawke. Det är en historia om genmanipulation och klasskillnaderna som uppstår mellan de "förbättrade" och de "vanliga".

Andrew Nicole som skrev och regisserade Gattaca är ett geni och allt han gjorde med den filmen visade sig vara ett smakprov på vad som skulle komma bli möjligt. Jag vet att filmen håller fortfarande eftersom collegestudenter fortfarande säger att den visas under deras lektioner, att den faktiskt ingår i läroplanen. Det är en film jag är väldigt stolt över.

Uma Thurman i The House That Jack Built. Foto: Zentropa
Uma Thurman i The House That Jack Built. Foto: Zentropa

Med det tackar vi Uma Thurman för pratstunden. Den första säsongen av "Super Pumped" finns nu att se på Paramount+.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL