Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nick Mohammed och David Schwimmer i Intelligence.

Nick Mohammed om nya serien Intelligence med David Schwimmer

David Lindahl | Intervju
11 augusti 2020
David Lindahl | Intervju
11 augusti 2020

Nick Mohammed berättar om serien Intelligence och om hur det var att arbeta med David Schwimmer.

Nick Mohammed är skaparen av komediserien "Intelligence" som har premiär på C More nu den 12 augusti. Han är även själv med i serien som en av huvudskådespelarna tillsammans med David Schwimmer. Filmtopp fick en pratstund med honom om hur det var att jobba med "Vänner"-ikonen och om hur han skapade serien.

Nick Mohammed i serien Intelligence.
Nick Mohammed i serien Intelligence. Foto: NBCU / C More

I C Mores nya brittiska komediserie "Intelligence" spelar David Schwimmer amerikanen Jerry, som omplaceras från USA:s säkerhetsmyndighet NSA till en kontor i London som jobbar med att förhindra cyberbrott i Storbritannien. Syftet är att främja relationen länderna emellan, men det visar sig snart att Jerry döljer den verkliga anledningen till varför han är där.

Nick Mohammed är skaparen av Intelligence och även en av huvudskådespelarna som David Scwhimmers karaktär ofta hamnar i konstiga situationer med.

– Jag hade skrivit ett pilotavsnitt till en morgonshow som det aldrig blev något av. Men på något sätt fick David nys om det och såg avsnittet och gillade det. Så han kom kom över och vi hade riktigt kul ihop, säger Nick Mohammed. 

Serien kretsar mycket kring humorn som uppstår på ett kontor, där en grupp männskor jobbar med att skydda landet från allvarliga cyberbrott.

– Jag och David började helt enkelt improvisera en massa och slänga fram repliker till höger och vänster. Sen började jag skriva på Intelligence och skickade mitt första utkast till honom och han var på direkt. Jag ville verkligen jobba med honom och det var skönt att kunna luta mig mot hans erfarenhet. 

"David Schwimmer är väldigt seriös med sin komedi"

Nick Mohammed och Gana Bayarsaikhan i Intelligence.
Nick Mohammed och Gana Bayarsaikhan i "Intelligence." Foto: NBCU / C More

Inspirationen till serien "Intelligence" drog Nick Mohammed från när han tidigare jobbade på en bank, där han likt karaktärerna i serien också hanterade viktiga uppgifter i vanlig en kontorsmiljö.

– Jag är ett fan av många andra sitcoms, som till exempel The Office, och jag tror att det som drog mig till Intelligence var idén om den typen av vardagssituation på ett kontor, men att något riktigt stort står på spel, som till exempel nationell säkerhet.

Hur är det då att spela in en komediserie? Är det mycket humor även när kameran är avstängd?

– Jo, en del. David är en väldigt rolig snubbe. Men han är också väldigt seriös när det gäller sin komedi. Innan vi ska göra en tagning är han väldigt fokuserad. Han är verkligen en vanlig kille.

Den första säsongen av Intelligence består av sex avsnitt på 20 minuter vardera, och en andra säsong är redan bekräftad, något som Nick Mohammed visste redan under inspelningen av den första.

– Det var lite lyxigt att veta och det innebar att vi kunde planera handlingen efter det. Den andra säsongen ska faktiskt baseras på en sann historia om att NSA har blivit av med ett cybervapen som har hamnat i fel händer. Jerry måste då på något sätt få tillbaka det. Men han ska också göra vanliga saker som att gå på en dejt under Alla hjärtans dag.

Det kändes mycket som att ni spelade på amerikansk mot brittisk humor?

– Ja, och ibland vet man inte riktigt hur det kommer att upplevas i andra länder, så det var kul att höra.

"Rösten till Nasse i Christopher Robin"

Nick Mohammed gav rösten åt Nasse i Christopher Robin.
Nick Mohammed gav rösten åt Nasse i Christopher Robin. Foto: Disney

Förutom "Intelligence" är Nick Mohammed också en erfarenhet komiker på scen sedan flera år tillbaka. Han har även gjort många mindre roller i olika brittiska komediserier. 2015 hade han också en biroll i Ridley Scotts film The Martian och senare 2018 gjorde han rösten åt Nasse i Disneys nya Christopher Robin.

– Det var mycket mer nervigt än att agera vanligt. Oftast är det bara du, regissören, producenten och manusförfattaren i studion. Sen efter får man då se hur det blev och om det fungerade med materialet. Eftersom jag spelade Nasse med som är en ganska ikonisk roll ville jag verkligen att det skulle bli bra. Men det var riktigt kul.

Om du fick chansen att göra vad du ville då, vad skulle det vara?

– Jag har skrivit en del jag skulle vilja göra. TIll exempel en komisk karaktär som jag hoppas kunna skapa en serie om. Jag har gjort denna karaktären på scen sedan jag gick i skolan och den är baserad på min gymnasielärare. Det vore riktigt kul att få ge liv till den genom en serie, avslutar Nick Mohanned.

Vi tackar Nick Mohammed för intervjun och önskar honom lycka till med framtida projekt. "Intelligence" har premiär på C More den 12 augusti.

Läs också om C More släpper 4 nya Beckfilmer under 2020.

NÄSTA ARTIKEL