Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Intervju: Fiona Dourif och Don Mancini

Intervju: Fiona Dourif och Don Mancini

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
27 december 2017
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
27 december 2017

Filmtopp har träffat skräcklegenden Don Mancini och den stigande stjärnan Fiona Dourif.

Filmtopp har träffat skaparen av Den onda dockan-franchisen, författaren och regissören Don Mancini, och filmseriens huvudrollsinnehavare Fiona Dourif.

Chucky och hans brud Tiffy tittar ner på något i "Seed of Chucky"

Under vårt exklusiva samtal pratade vi främst om den senaste installationen i den långa raden "Chucky-filmer", Cult of Chucky. Men vi pratade också en hel del om konsten att göra skräckfilm och att tänka på genrens spelregler.

Don Mancini har under åren blivit något av en kung bland slasher-älskare. Hans främsta skapelse, den ondsinta Good Guy-dockan Chucky, har på sitt unikt sadistiska vis avrättat sina offer inför miljontals jublande fans världen över sedan 80-talet. Succén med Den onda dockan (1988) ledde snabbt till en uppföljare, som av många hålls som en av slasher-genrens absoluta höjdpunkter. Succétåget fortsatte och efter att den Oscarsnominerade skådespelerskan Jennifer Tilly anslöt sig till den fjärde filmen Bride of Chucky var kultfaktorn cementerad. Här hittar du vår intervju med Jennifer Tilly.

Att just Den onda dockan har fått en så pass stark fanbase är kanske inte så konstigt. Det finns nämligen en familjär känsla över filmerna och en oslagbar skaparglödje som är svår att gå miste om. Fiona Dourif är nämligen inte den enda i familjen Dourif som har medverkar i filmerna. Hennes pappa, birollskungen Brad Dourif (förmodligen är mest känd som Grima Ormstunga i Sagan om ringen, vice sheriffen Clinton Pell i Mississippi Brinner och Billy Bibbit i Gökboet), gör nämligen den välkända rösten till Chucky.

Utöver Chucky-filmerna kan vi också se Fiona Dourif i den hyllade Netflixserien "Dirk Gentlys holistiska detektivbyrå" och den nya miniserien "When We Rise". 

Nedanför kan du ta del av vad Fiona Dourif och Don Mancini har att säga om Den onda dockan och att arbeta kreativt inom den utpräglade skräckfilmsgenren.

Om du är ett skräckfilmsfan borde du spana in vår lista över de bästa skräckfilmerna. Där hittar du tips på både nya och gamla skräckpärlor.

NÄSTA ARTIKEL