Inget är för extremt för Joseph Gordon-Levitt: Det är det jag dras till

Inget är för extremt för Joseph Gordon-Levitt: "Det är det jag dras till"

Eric Diedrichs
17 februari 2023 kl. 10:02

Stjärnan resonerar kring sina kontroversiella roller

I en intervju med Filmtopps Eric Diedrichs berättar Joseph Gordon-Levitt om vad som inspirerar honom. Han pratar också om hur han tänker kring sina mest kontroversiella roller.

I dag fyller Joseph Gordon-Levitt 42 år så vi passar på att återpublicera en del av vår intervju från i somras med allas vår favorit. När vi pratade med honom var han aktuell med TV-serien "Super Pumped: The Battle of Uber", som nu finns att streama på SkyShowtime.

Med sin medverkan i filmer som 500 Days of Summer, 50/50, Looper, 10 orsaker att hata dig, Snowden, Brick och Inception har den före detta barnstjärnan Joseph Gordon-Levitt visat att han behärskar blockbusters lika väl som indiefilmer. Nu är han aktuell med dramaserien Super Pumped, i vilken han spelar Travis Kalanick – Ubers före detta grundare och VD.

– Även om det finns många tveksamheter när det kommer till Travis beslut och beteende så är han fortfarande än människa. Vi har alla våra brister. Inte för att försvara honom eller det han har gjort, men det handlar om att hitta balansen mellan att belysa de fel han har gjort och att inte svartmåla honom för mycket. Det är inget man tänker lika mycket på när det är en fiktiv karaktär, säger Joseph Gordon-Levitt till Filmtopp.

Snowden
Här spelar Joseph Gordon-Levitt titelrollen i "Snowden" – mannen bakom WikiLeaks. Foto: Open Road Films

Inga roller för kontroversiella

Med din medverkan i filmer som Mysterious Skin, om en pojke som utsätts för sexuella övergrepp och sedan prostituerar sig, Snowden, om ett av de största läckagen i amerikansk säkerhetshistoria, och Don Jon, en romantisk komedi om porrmissbruk, verkar du inte rygga bort från kontroversiella ämnen. Vad är det som attraherar dig till den här typen av berättelser och har du någonsin avvisat ett projekt för att det vara för extremt?

– Åh, intressant. Jag tror inte att jag har avvisat ett manus för att det har varit för extremt, utan jag dras till material som betyder något för mig. Samtidigt är det värt att understryka att all form av underhållning bara kan gå till en viss gräns, eftersom underhållning trots allt är underhållning. Om vi verkligen ska lösa världens problem så måste det göras med hårt, rationellt arbete på ett sätt som inte kan få uttryck i film eller TV. Men förhoppningsvis kan underhållning inspirera och ställa bra frågor. Det är det jag dras till, projekt som ställer bra frågor.

Många projekt på gång

Joseph Gordon-Levitt är i år aktuell med dramat Flora & Son och ett avsnitt av TV-serien Poker Face, men utöver detta har han många nya och spännande projekt i rullning. Exempelvis Snuten i Hollywood 4, som är inne på sin postproduction, Lucy Liu-filmen Nobody Nothing Nowhere, komedimusikalen Wingmen med Chaninng Tatum, brottskomedin Providence med Lily James och Tim Blake Nelson, samt thrillern White Night med Chloë Grace Moretz. Blandad kompott med andra ord!

Med det önskar vi Joseph Gordon-Levitt grattis på födelsedagen!

NÄSTA ARTIKEL