Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Scoot McNairy i Love Life.

INTERVJU: Scoot McNairy om nya serien Love Life och True Detective

David Lindahl | Intervju
28 juni 2020
David Lindahl | Intervju
28 juni 2020

Vi fick prata med Scoot McNairy om den nya HBO Max-serien Love Life.

True Detective, Narcos: Mexico, Argo, 12 Years A Slave – Scoot McNairy är mannen som du garanterat har stött på i någon serie eller film, men vars namn du kanske inte känner till. Just nu är han aktuell med HBO Max-serien Love Life tillsammans med Anna Kendrick och Filmtopp fick en pratstund med honom om serien och livet i underhållningsbranschens Mecka – Hollywood.

Scoot McNairy i Love Life.
Scoot McNairy i Love Life. Foto: C More.

HBO Max första originalserie Love Life går att se på C More och utforskar en kvinnas kärleksliv genom åtta romanser. Komedistjärnan Anna Kendrick spelar huvudrollen i den första säsongen och med sig har hon bland annat Scoot McNairy i en av birollerna.

– Jag hade gjort mycket drama och letade efter något mer lättsamt, så när de skickade manuset till mig tyckte jag det var roligt och intressant, säger Scoot McNairy. 

I serien spelar han först Anna Kendricks chef och sedan hennes älskare och pojkvän. Den rappa dialogen och komiska tajmingen var krävande, och Scoot McNairy medger att det gällde att hänga med.

– All komedi är en utmaning och speciellt när du arbetar med någon som Anna Kendrick som är så skicklig. Jag var verkligen tvungen att vara på tårna, men samtidigt plockar det också fram det bästa ur en som skådespelare när du får arbeta med människor som du verkligen beundrar.

Visste du alltid att du skulle bli en skådespelare?

– Åh nej, så fan heller. Jag trodde aldrig att jag skulle bli en skådespelare. För 20 år sedan kom jag till Hollywood för att jag ville bli en fotograf. Sedan började jag göra massor av reklam för tv och så småningom tog jag dyra lektioner inom skådespeleri. Du vet aldrig direkt vad du ska göra, det förändras hela tiden.

Om True Detective och synen på serier.

True Detective.
Scoot McNairy och Mahershala Ali i True Detective. Foto: HBO Nordic.

Med en bred repertoar av mångsidiga roller har Scoot McNairy erfarenhet av att spela allt från ondskefulla skurkar till romantiska män. Men han bearbetar ändå sina karaktärer på samma vis.

 – Jag önskar att jag kunde säga att jag har en särskilt rutin för hur jag tar mig an en roll, men sanningen är att först landar du ett jobb, sedan får panik för du inte vet vad du ska göra med jobbet, och efter det börjar du att processa det.

Scoot McNairy har arbetat på många stora serier som Narcos: Mexico, Godless och Halt and Catch Fire. Han hade också en roll i den tredje säsongen av True Detective bredvid Mahershala Ali.

 – Jag älskade verkligen att få jobba med Mahershala Ali, och inte bara för att vi gjorde True Detective tillsammans, utan överlag för att jag lärde mig så otroligt mycket från honom om allt möjligt, inte bara från underhållningsbranschen. Att få arbeta med honom är ett av de mest minnesvärda jobben jag har haft. 

Om du måste välja, film eller en serie. Vilket blir det?

– Jag måste säga att jag faktiskt gillar att att göra serier mer. Där finns en tydlig början, mitten och ett slut. Du får verkligen chansen att utveckla karaktärer och berätta historier. Jag har gjort en del film tidigare som har klippts ned rejält och där karaktärer helt har klippts bort. Jag föredrar helt klart nio timmar framför två.

Till slut måste jag bara få fråga dig om ditt namn Scoot, var kommer det ifrån?

– Mitt födelsenamn är faktiskt John, men Scooter var ett smeknamn jag hade när jag var liten. Jag var nog runt tio eller elva år och hade börjat på en ny skola.

Och du behöll det?

– Ja, smeknamnet segrade till slut.

Ett stort tack till Scoot McNairy för att han tog sig tiden att prata med oss på Filmtopp. Vi ser fram emot fler spännande roller framöver.

Läs också vår recension av den tredje säsongen av True Detective. Spana även in vårt bildkollage nedan över några av rollerna som Scoot McNairy har spelat genom åren.

Scoot McNairy i 12 Years A Slave.
Scoot McNairy och Chiwetel Ejiofori 12 Years A Slave. Foto: SF Studios.
Scoot McNairy i Non-Stop.
Scoot McNairy i Non-Stop. Foto: SF Studios.
Scoot McNairy i Narcos.
Scoot McNairy i serien Narcos. Foto: Netflix.
Scoot McNairy i Godless.
Scoot McNairy i serien Godless. Foto: Netflix.
NÄSTA ARTIKEL