Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Brittany Snow i "Hooking Up"

EXKLUSIVT: Brittany Snow – Vi kanske filmar "Pitch Perfect 4" med våra iPhones

Charlotte Brange | Intervju
24 juni 2020
Charlotte Brange | Intervju
24 juni 2020

Om nya rollen som sexberoende Darla i "Hooking Up", "Pitch perfect 4" och varför hon vägrar se "Rädda menige Ryan".

Hon är nyss 34 år fyllda men har stått i rampljuset sedan hon var treåring. Några känner Brittany Snow som den bortskämda Amber van Tussle i "Hairspray", hon som lurar brallorna av John Tucker i "John Tucker Must Die" eller som sångfågeln i "Pitch Perfect". Nu är hon aktuell i "Hooking Up" där hon tar ut svängarna som sexberoende Darla.

Vi fick en pratstund med Brittany för att prata om den nya filmen "Hooking Up", hur det var att gifta sig mitt under en brinnande pandemi och varför hon vägrar titta på "Rädda menige Ryan".

Brittany Snow i Hooking Up
Brittany Snow i "Hooking Up". Foto: UIP.

"Hooking Up" handlar om den minst sagt avslappnade sexförfattaren Darla (Brittany Snow) och Bailey (Sam Richardson), som åker riket runt för att återskapa Darlas tidigare sexäventyr till hennes tidningskolumn. Brittany berättar hur det var att iklä sig rollen som Darla:

– Det var väldigt kul. Jag har ofta spelat sjungande, glada kvinnor, men Darla är mer framfusig och cynisk än de karaktärer jag brukar spela. Det finns mycket jag tycker är intressant med henne och det var en utmaning att gestalta denna komplexa karaktär.

Hur såg förberedelserna ut för att ta sig an rollen som en sexkrönikör, som dessutom visar sig vara sexberoende.

– Jag har vissa erfarenheter av olika sorters terapi och att arbeta med beroenden. För mig var det viktigt att gå med i en terapigrupp för sexberoende, prata med terapeuter och få en känsla kring hur verkligt problemet faktiskt är och hur många som kämpar med det.

Darla är väldigt utåtriktad, frispråkig och avslappnat i det mesta hon tar sig an. Är du lik henne till sättet?

– Nej, inte alls. Darla pratar innan hon tänker medan jag är mycket mer av en tänkare. Jag önskar att jag var lite modigare. Jag uppskattar hur Darla lever, men det är inte jag. Jag är självsäker på andra sätt och det försökte jag istället få in i karaktären.

Du har skådespelat och modellat nästan hela ditt liv. Om du inte hade hamnat på den karriärvägen, var tror du att du hade gjort istället?

– Min mamma fick in mig på den här banan redan när jag var bebis så jag blev halvt intvingad i det, men jag är så tacksam för det. Att skådespela är det bästa jag vet och jag testar ibland andra hobbys och intressen, men det kommer alltid tillbaka till att förstå människor och psykologi. Och det är ju det bästa med skådespeleriet, att jag får göra just det.

"I nästa stund fick jag ta av mig hatten och ställa mig framför kameran"

Brittany Snow i "Hooking Up".
Brittany Snow i "Hooking Up".

I "Hooking Up" står inte Brittany Snow bara framför kameran, hon är också producent. Brittany berättar hur det var att balansera dessa två hattar: 

– Det var väldigt kul att vara med och forma både produktionen och manuset på ett sätt som jag hoppas blev det bästa. För mig var det viktigt att Darla fick framstå som en självsäker person, som verkligen ägde och såg positivt på sin egen sexualitet. Att arbeta nära manusförfattarna och producenterna var väldigt utmanande och jag insåg att det var viktigt för mig var att alla hade roligt och trivdes med varandra. I nästa stund fick jag ta av mig hatten och ställa mig framför kameran. Det var verkligen roligt.

I mars gifte sig Brittany med Tyler Stanaland, sin pojkvän sedan två år tillbaka. Men hur är det egentligen att gifta sig under en rådande pandemi?

– Vi har försökt att inte göra en särskilt stor grej av att gifta oss med tanke på allt annat som händer. Vi hade bröllopet i början på mars och det var precis när oroligheterna med pandemin började. Så just nu är livet både bra och ängsligt, antar jag. Det bästa är att jag har fått en massa tid till att umgås med min man och min hund, och att vi har massvis med tid till att städa!

Och att titta på TV-serier kanske? Jag såg på Instagram att du tittade på den brittiska kriminalserien Broadchurch.

– Ja, absolut! Tyvärr sträcktittade jag Broadchurch på två dagar så nu är den slut...

Ajdå, det har nog hänt oss alla. Vad tittar du annars på? Jag hörde att du aldrig har sett Rädda menige Ryan.

– Åh ja, den har jag fortfarande inte sett. Min man försökte häromdagen få mig att se den, men jag vägrade. Jag har sett många krigsfilmer absolut, men de kan ofta göra mig ledsen och känslosam. Och mitt i denna tid, ja, då är det inget jag direkt är sugen på. Många andra filmer kan vara sorgliga, men krigsfilmer har ju ofta hänt på riktigt.

Till ett mer positivt ämne, alla dina glädjefyllda Pitch Perfect-filmer. Vad tror du, kan vi vänta oss att det kommer en Pitch Perfect 4? Vi är många som hoppas.

– Jag hoppas verkligen på det! Alla vi Pitch Perfect-tjejer står väldigt nära varandra och vi pratar hela tiden. Rebel (Wilson) är nog den som är mest taggad på att göra en fyra. Vi alla drömmer om det, men hon är den som är mest beslutsam om att det ska hända. Om det inte är någon som vill ge oss pengar för att göra filmen, så kanske vi bara filmar alltihop själv med våra iPhones. Vi är glada så länge vi får vara med varandra.

Med det tackar vi Brittany Snow för pratstunden. Nu håller vi tummarna för att Pitch Perfect-gänget laddar sina iPhones, tömmer minnet och börjar filma.

För fler intervjuer --> Scrolla vidare! Spana in vår lista med 10 romantiska komedier du bara måste se!

NÄSTA ARTIKEL