She-Hulk regissören om kritiken mot nya serien

She-Hulk regissören om kritiken mot nya serien

  • Disney+
Filmtopp
Uppdaterad 03 oktober 2022 kl. 21:27 | Publicerad 24 augusti 2022 kl. 19:00

"Folk är bekväma med att slita sönder kvinnor"

Filmtopp intervjuar Kat Coiro som regisserad Disneys nya serie "She-Hulk: Attorney at Law". Hon delar med sig av sina tankar om kritiken serien fick redan innan den hade haft premiär.

Nu kan vi streama det första avsnittet av She-Hulk: Attorney at Law Disney+. I serien följer vi advokaten Jennifer Walters som kämpar sig genom det tuffa singellivet i trettioåren. Som om det inte vore nog måste hon även hantera att förvandlas till en stor grön hulk. På rollistan ser vi Tatiana MaslanyMark Ruffalo som den ursprunglige hulken och Benedict Wong från Doctor Strange-filmerna med flera. 

Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs har samtalet med regissören Kat Coiro om serien där hon framför allt pratar om kritiken som den fått utstå redan innan det första avsnittet kom ut.

– Så fort vi skulle göra She-Hulk visste vi att folk skulle kritisera henne. Folk känner sig väldigt bekväma med att slita sönder kvinnor. Om vi hade gjort henne till en stor bodybuilder hade de haft problem med det och hade vi gett henne mer av en dansares eller idrottsmänniskas kropp hade de istället haft problem med det. Min förhoppning är att de kollar på serien, blir underhållna och att de glömmer alla sina farhågor.

Kritiken grundar sig till stor del i att She-Hulk anses vara trendig "feministisk propaganda", mycket på grund av att hon verkar vara en mer överlägsen hulk än den manliga. 

Se Filmtopps intervju med She-Hulks regissör Kat Coiro här:

Den första säsongen av "She-Hulk" består av sammanlagt nio avsnitt, som släpps veckovis på torsdagar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL