Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Black Widow

Scarlett Johansson och Florence Pugh om Black Widow

  • Disney+
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
04 juli 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
04 juli 2021

Stjärnorna berättar om inspelningen och sina karaktärer.

Snart har Marvelfilmen "Black Widow" premiär. Filmtopp närvarade på en presskonferens där filmens stjärnor berättade om inspelningen. Även superproducenten Kevin Feige, regissören Cate Shortland var på plats.

Den 7 juli är det dags för Marvelfilmen "Black Widow" att ha premiär på landets biografer och via Premier Access på Diseny+. Detta är den första Marvelfilmen sedan "Spider-Man: Far From Home", som hade premiär för drygt två år sedan. Att förväntningarna är höga är med andra ord ingen överdrift.

Filmtopp närvarade på en presskonferens där filmens stjärnor Scarlett Johansson, Florcence Pugh, Rachel Weisz och David Harbour medverkade tillsammans med Kevin "Mr. MCU" Feige och regissören Cate Shortland

I filmen bjuds det på en hel del påkostade actionscener i flera olika länder runt om i Europa, men också en del emotionella scener där vi får komma närmare Natasha "Black Widow" Romanoff och introduceras för hennes adoptivsyster Yelena Belov, spelad av Florence Pugh.

– Vi visste att vi behövde adressera två saker, Natasha som individ och vad som hände med henne i början av filmen när hon var helst ensam. Vi visste också att vi ville göra det riktigt roligt, att det skulle vara lika underhållande som en karusell, säger Cate Shortland.

"Väldigt spännande för oss alla"

I filmen blandas också mycket riktigt humor med allvar. Den stora utmaningen var emellertid att ge Black Widow en solofilm efter händelserna i Endgame.

– Det är en stor period av hennes liv som vi inte visste någonting om. Inte bara hennes barndom, utan också tiden mellan Civil War och Infinity War. Och vi kände att den perioden var mogen för vårt kreativa fokus, att få möjligheten att utforska mer om hennes förflutna, berättar Kevin Feige.

Han fortsätter med att svara på frågan om varför han tror att fansen har ett sådant djupt rotat intresse i att få lära sig mer om Natashas förflutna:

– Um, för att Scarlett Johansson är en fantastisk skådespelare och för att man vid varje tillfälle hon har varit med i filmerna fått lära sig mer, se mer och velat lära sig ännu mer. Faktumet att vi äntligen har en hel långfilm dedikerad till det, är väldigt spännande för alla av oss. Och nu när den släpps och andra kan se den, är det till och med ännu mer spännande.

Scarlett Johansson berättar om vilka aspekter av Natashas personlighet som hon kände att hon kunde utforska mer i den här filmen jämfört med tidigare inhopp i MCU-filmerna.

– Som Cate sa är Natasha för första gången helt ensam i början av den här filmen. Hon har alltid varit en del av en större helhet och helt plötsligt är i ett märkligt tomrum, som  verkligen är kvävande. Och sedan blir hon överrumplad av en personen från hennes förflutna, som har galen energi, är farlig och full av liv. Men som behöver henne. Vi ser henne aldrig sån här. Det var ett roligt ställe att ta avstamp från, hon är bara helt full av tvivel.

Scarlett har tidigare pratat om att det finns en komplexitet och en helhet i karaktären som vi inte har fått sett tidigare, och att hon inte heller är lika sexualiserad som tidigare. I filmen ser vi också Natasha och Yelena humoristiskt tjafsa om Black Widows poserande från de tidigare filmerna. Något som verkar ha varit Florence Pughs idé.

– Du får fråga Florence om det. Jag har lagt tio år på att bygga hennes ikoniska pose och så tar det bara en sekund för henne att fullständigt rasera den, skrattar Scarlett.

FLORENCE: Du skrattade med jämna mellanrum.

"Hon skulle dunka mitt huvud mot ett handfat"

Black Widow
Scarlett Johansson och Florence Pugh i Black Widow. Foto: Disney.

Tidigt in i filmen ser vi Florence och Scarlett puckla på varandra rejält. Pugh berättar om den första scenen hon filmade med Scarlett.

– Den första scenen var slagsmålet i skyddshuset i Budapest. Det var min första vecka av filmande och det var Scarletts andra. Så, bokstavligt talat, mina första dag bestod liksom av att slänga Scarlett upp mot en vägg och att hon skulle dunka mitt huvud mot ett handfat. Det finns inge bättre sätt att bryta isen på än att brottas med Scarlett på golvet. Att verkligen försöka strypa varandra. Det var jättebra, vi lärde känna varandra och blev vänner.

SCARLETT: Jag är lyckligt lottad för Florence är en väldigt atletisk person med bakgrund inom dans. Hon satte all koreografi. Hon var verkligen där och beredd på allt. Det var ett sådant unikt sätt att knyta an till en annan skådespelare, men det kändes också väldigt tryggt på något sätt.

CATE: Och det var värmebölja. Kommer ni ihåg att vi var tvungna att sluta filma efter setet var som en mikrovågsugn. Det var rätt fantastiskt att se dessa två kvinnor slåss och få det att se enkelt ut och så fick de stanna upp och vi var tvungna att spola av dem med vattenslang.

I filmen ser vi även Oscarsbelönade Rachel Weisz i rollen som forskaren Melina som har fostrat Natasha och Yelena. En karaktär vars moralkompass emellanåt är svår att sätta fingret på.

– Jag älskar historier om kvinnor, regisserad av kvinnor och att spela mot kvinnor. Det var en underbart att berätta en historia med tre komplicerade, starka kvinnor. Och ja, bara på pappret tyckte jag att Melina var en väldigt annorlunda karaktär. Att få filma familjescenen där de träffas igen i Ryssland efter 20 år var riktigt härligt. Det var inte likt någonting jag har gjort. Otroligt intimt och emotionellt. Jag var tvungen att stålsätta mig för att inte skratta åt David Harbour, han är en av de mest excentriska och originellt roliga människorna på planeten. Jag gillar också att Melina inte har någon som helst känsla för humor, Berättar Rachel Weisz och skrattar.

Det kan bli fler prequel-filmer.

Black Widow
David Harbour i Black Widow. Foto: Disney.

David Harbour spelar Alexei Shostakov, även känd som "Red Guardian" Sovjetunionens motsvarighet till Captain America. Karaktären är också Natashas och Yelenas fosterpappa och… definitivt något av en excentriker.

– Tack så himla mycket för att ni skrattar åt mig och inte med mig. Jag uppskattar det. Det roliga med Alexei är att karaktärens humor kommer från att han är fylld med sorg och ånger över de beslut han har tagit. Komiken kommer automatiskt genom det ego han har byggt upp för att skydda sig från sin känslor och eftersom han inte kan sluta känna sin ånger, måste han bli väldigt bombastisk. Han måste bygga en värld runt sig där han är hjälten och det är direkt löjligt, säger David Harbour.

Scarlett Johansson svarar på frågan om hur det känns att välkomna nya skådespelare till Marvel-världen:

– Det är väldigt spännande. Jag älskar vår Marvel-familj och jag vet hur speciell den är och hur speciell erfarenheten är av att göra dessa filmer. Jag hoppas att de kommer känna likadant. Uppenbarligen har vi alla varit med i stora produktioner förut, men jag tror att eftersom Marvel känns så familjärt så är det en väldigt unik, varm och inbjudande plats. Det var väldigt spännande att se alla få uppleva det för första gången.

Kevin Feige svarar på frågan om denna inblick i en Marvel-karaktärs förflutna är unikt för just denna filmen eller om det är något som kan komma att ske med andra karaktärer:

– Denna filmen och denna historien är ett särskilt fall för Natasha, men greppet med att utforska dåtid, nutid och framtid inom MCU är med säkerhet något som går att göra med alla våra karaktärer. Men denna historien, med denna karaktärsuppsättningen, är väldigt personlig och specifik för Natasha.

Med det tackar vi Black Widow-gänget för den här gången. Black Widow har premiär den 7 juli på landets biografer och för premiere access på Disney+.

NÄSTA ARTIKEL