Jason Segel om Shrinking: Han hjälper inte någon

Jason Segel om Shrinking: "Han hjälper inte någon"

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
02 februari 2023 kl. 20:02
ANNONS
ANNONS

Intervju med den älskade skådespelaren

Jason Segel är aktuell med dramakomediserien "Shrinking" på Apple TV+. Filmtopps Eric Diedrichs har pratat med stjärnan.

Jason Segel behöver knappast någon närmare presentation. Genom åren har vi sett honom i favoriter som Freaks and Geeks (1999–2000), På smällen (2007), Dumpad (2008), The End of the Tour (2015) och givetvis How I Met Your Mother (2005–2014). Nu är han aktuell på Apple TV+ med dramakomedin Shrinking, i vilken han får göra det han är allra bäst på – att med otrolig precision få publiken att växla mellan skratt och gråt.

Shrinking med Jason Segel och Harrison Ford – snart på Apple TV+
Jason Segel och Harrison Ford i Shrinking. Foto: Apple TV+

"Jason bryr sig på riktigt"

Inför premiären av Shrinking pratar jag med Jason Segel och Ted Lasso-skaparen Bill Lawrence (som även är medskapare till Shrinking) om den nya serien och deras relation till terapi. I serien spelar nämligen Jason en terapeut som tröttnar på att dalta med sina patienter och bestämmer sig för att köra med raka rör och exponera dem för sina diverse rädslor och problem.

Efter att ha gjort den här serien, Bill, skulle du låta Jason vara din terapeut och Jason, tror du att du skulle klara av det?

– Vilken bra fråga, skrattar Bill. Jason är verkligen en person som bryr sig på riktigt så ja, jag kanske hade låtit honom behandla mig, slår han fast efter en liten avstickare.

Innan Bill Lawrence faktiskt kom fram till att han skulle kunna tänka sig att lägga sin mentala hälsa i Segels händer, förklarar han att de var noga med sin research. Han betonar också att de hade många riktiga terapeuter till hjälp under produktionens gång, varav en av dem var Phil Slutz, just nu aktuell med en dokumentär på Netflix.

Jason Segel är däremot inte lika säker på om han hade klarat av det:

– Min synpunkt på den här frågan går hand i hand med karaktären jag spelar, börjar Jason. Det finns en sorts terapi som jag förmodligen skulle klara av att utöva, alltså den där terapeuten bara frågar "hur får det dig att känna dig?" [skrattar]. Spegeltekniken, alltså. Men serien handlar om en kille som inser att han inte hjälper någon med den här passiva tekniken.

En mer aktiv roll än så är han tveksam till om han hade klarat av:

– Vad jag förmodligen inte skulle kunna klara av är att göra vad Phil Slutz gjorde på riktigt, eller vad min karaktär börjar göra; att verkligen ta kommando och säga "nej, jag kommer verkligen att hjälpa dig med dessa praktiska handlingar", förklarar skådespelaren för Filmtopp.

Scrubs
Zach Braff som J.D. (mitten) i Bill Lawrence-serien Scrubs. Foto: ABC.

I sitt svar spann Bill Lawrence dessutom vidare på tanken om att låta någon man känner behandla en. Med en parallell till Scrubs (ytterligare en succéserie signerad Lawrence) förklarar han att den typen av tillit inte ens är en självklarhet om personen i fråga är kvalificerad.

– Personen som J.D. är baserad på i Scrubs är en riktig doktor, och jag skämtar ibland om att det vore hemskt att vakna upp på sjukhus och se min idiotiska, fulla collegekompis stå över mig och säga "du kommer att bli okej", säger Bill Lawrence skämtsamt.

Shrinking finns nu att streama på Apple TV+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL