Dexter Fletcher om Ghosted med Ana de Armas: "Osäker på vad jag gjorde"

Dexter Fletcher om Ghosted med Ana de Armas: "Osäker på vad jag gjorde"

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
22 april 2023 kl. 18:00

Filmtopp pratar med regissören

I den romantiska actionkomedin "Ghosted" försöker Ana de Armas och Chris Evans rädda världen. Filmtopps Eric Diedrichs pratar med regissören Dexter Fletcher, som berättar om en scen som plötsligt fick en helt ny mening för honom.

Ghosted
Chris Evans och Ana de Armas i Ghosted. Foto: Apple TV+

I går var det premiär för GhostedApple TV+ en romantisk actionkomedi med Chris Evans och Ana de Armas i huvudrollerna. Chris spelar singeln Cole Turner, som har en tendens att bli upp över öronen förälskad och kväva sina dejter med ett evinnerligt SMS:ande. När han träffar Sadie (Ana de Armas) gör han samma misstag igen och befinner sig snart i ghostandets limbo.

Men när han får veta att Sadie har rest till England intalar han sig själv att det är på grund av avståndet som hon inte har kunnat svara honom. Illa kvickt åker han dit och ger sig själv ett nytt tillfälle att charma vad som kan vara hans livs kärlek. Där stängs det första kapitlet i filmen som plötsligt går från att vara en udda, romantisk komedi med stalker-vibes till att bli en rejäl actiondänga. Sadie visar sig nämligen vara en hemlig agent och med en hopplöst klumpig Cole i hälarna måste de tillsammans försöka rädda världen från en terrorist (Adrian Brody).

MER LÄSNING: Filmtopp intervjuar Chris Evans och Ana de Armas

Dexter Fletcher
Dexter Fletcher på premiären av Ghsoted. Foto: Marion Curtis / Starpix for Apple

Filmen är regisserad av Dexter Fletcher som ligger bakom filmer som Eddie the Eagle (2015) och Elton John-filmen Rocketman (2019). Detta är hans första actionfilm som regissör, men som skådespelare har vi sett honom i titlar som Kick-Ass (2010), Layer Cake (2004) och Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998).

När du såg den slutliga versionen av filmen, var det något specifikt ögonblick eller någon scen som kändes bättre eller fick en ny mening för dig jämfört med när ni filmade det?

– [Tänker efter] Ja… när jag filmade förhörsscenen, säger Fletcher, du vet scenen där det är en lögndetektor? Jag var osäker på den när vi filmade. Jag gick in i en stor diskussion med producenterna om att filma om den eftersom jag var osäker på vad jag gjorde. Det var en grej som gjordes i sista stunden och det fick mig i rubbning. Och jag gjorde val med linserna som jag aldrig hade gjort förut. Det var ett instinktivt beslut och inte något som var genomarbetat. Jag var missnöjd med miljön, inte skådespelarna. Så jag var tvungen att filma riktigt nära, vilket jag inte gjort förut, utan detta är enda scenen. Du vet vilken scen jag menar va?

Ja, självklart. Jag tyckte att det var en av de bättre i filmen.

– Jag märkte i klippningen att det scenen blev mycket mer dramatisk än vad jag hade kunnat förutse och att den verkligen satte in oss i karaktärerna och i vad som föregick i den exakta stunden. Dessutom fanns den här balanserade humorn med tjejen som sköter lögndetektorn. Jag är riktigt nyfiken på hur den scenen fungerar i dag, för det är för mig en ganska emotionell scen. Ett ärligt ögonblick mellan dessa karaktärer. De går verkligen på varandra. Ana och Chris, jag pushade och pushade dem och pushade kameran rätt i deras ansikten. Det händer någonting väldigt intressant rent fotografiskt där, som jag inte visste om när vi filmade. Nu gillar jag verkligen den scenen eftersom Ana visar riktiga känslor och Chris riktig smärta, samtidigt som det är rätt roligt.

Med det tackar vi Dexter Fletcher för pratstunden. "Ghosted" finns nu att streama på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL