Se trailern till efterlängtade "Shantaram" med Charlie Hunnam

Charlie Hunnam om Shantaram: "En av höjdpunkterna i min karriär"

  • Apple TV+
Filmtopp
15 oktober 2022 kl. 18:10

"Jag visste att det skulle bli en utmaning"

Charlie Hunnam är tillbaka med en ny, påkostad TV-serie. Filmtopps Eric Diedrichs passar på att ställa honom några frågor om storsatsningen "Shantaram".

Gregory David Roberts otroliga roman Shantaram har sedan 2003 befunnit sig i vad som kallas för "The Development Hell" – ett slags limbo för Hollywoodprojekt som aldrig blir av. Men som Sean Connery fick lära sig när han återvände till Bondvärlden 1983, man ska aldrig säga aldrig.

Vad som gör romanen otrolig är dock inte dess långa resa till TV-rutan, utan dess närmast Baron von Münchausen-artade kvaliteter. Författaren – en före detta heroinist och bankrånare som rymde från kåken och flydde till Bombay för att bli läkare i slummen – har i olika utsträckning hävdat att det som sker i bokens 1 000 sidor är hämtat från hans egna liv. Oavsett hur mycket som är sant eller inte bjuds det onekligen på en hejdundrande samling häpnadsväckande historier med livfulla karaktärer av den extrema sorten.

I serien, liksom i boken, är vänskapen mellan Lindsey (Charlie Hunnam) och hustlern Prabaker (Shubham Saraf) historiens stora hjärta.

– På grund av covid och det landskap vi tvingades att navigera genom var det en stor utmaning att få serien att andas av bokens magi. Shubham och jag kastades rätt in i att försöka skapa den här vänskapen från första dagen. Vi hade aldrig träffats men skulle göra en svår scen tillsammans. Nu är den dagen en av höjdpunkterna i min karriär. Jag visste att det skulle bli en utmaning, men när vi kom dit så blev vi som förälskade i varandra. Shubum var underbar, elektrisk och otrolig och vi fick varandra att skratta. Jag kände att vi var två vänner som väldigt enkelt skulle älska varandra, säger Charlie Hunnam.

Charlie Hunnam i Shantaram
Charlie Hunnams och Shubham Sarafs totala bromance. Foto: Apple TV+

En skrämmande roll att ta sig an

När Filmtopp pratade med seriens showrunner Steven Lightfoot menade han att Charlie Hunnam var som född att spela den Lindsey och alla vi som har sett serien känner förmodligen likadant. Även Charlie själv tycks dela den uppfattningen.

– Jag kände ett enormt släktskap och ett omedelbart band till Greg [Gregory David Roberts] när jag hade turen att få spendera en vecka med honom. Det gav mig bränsle och till att våga ta mig an rollen. Riktigt bra litteratur får en att verkligen förstå och förälska sig i en karaktär och jag är säker på att du känner likadant med dina favoritböcker, att man kan se sig själv i karaktären. Det är framgångsrikt författande. Och jag, precis som alla andra, läste Shantaram och ville vara Lin, men när man presenteras möjligheten att få ge liv till en sådan karaktär är det också lite skrämmande, säger Charlie när jag frågar honom om vilken betydelse karaktären har haft för honom.

Han fortsätter:

– Jag kände att jag förstod honom och att jag verkligen var intresserad av de koncept som Greg utforskade i sitt skrivande. Även om jag inte kände mig i närheten av tillräckligt smart för att förstå dem eller ha ett eget, fullt utformat perspektiv på det hela. Men jag ville ta mig an den här resan och det var ett nöje att göra serien. Den gav mig en chans att verkligen fundera på de saker som jag gillar att fundera på. Jag vet inte om det svarade på din fråga, det gjorde inte det va? Det var i alla fall det bästa jag kunde göra, säger Charlie Hunnam till och skrattar.

Med det tackar vi Charlie Hunnam för pratstunden. De första avsnitten av "Shantaram" finns nu att streama på Apple TV+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL