Förhöret säsong 3 – Detta vet vi

Förhöret säsong 3 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 30 augusti 2021 kl. 08:16 | Publicerad 29 augusti 2021 kl. 13:50

Suktar du efter fler spännande hypnosfall?

Den andra säsongen av Viaplays danska kriminaldrama finns äntligen att se på streamingtjänsten. Många är vi som hoppas på att få se Förhöret säsong 3, så hur ser statusen ut?

MER LÄSNING:

I den nya säsongen av Förhöret tar handlingen vid när Susanne (spelad av Trine Dyrholm) återupptar sitt arbete som psykolog. Hon försätter en manlig patient i hypnos och öppnar hon en dörr till hans undermedvetna. Han avslöjar då att han dödat ett antal unga kvinnor för pengar och att han nu har ett nytt offer på gång.

Upplägget för handlingen om en psykolog som genom att hypnotisera sina patienter kan ta reda på deras mörkaste hemligheter är smart och rymmer plats för långvarighet. Med stora namn som David Dencik, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen och Lars Mikkelsen har man förstås lyckats knyta seriens relation till tittarna ännu starkare. I den nya säsongen ser vi även folkkära Pernilla August.

Det är också spännande hur serien lyckas vara dynamisk på så vis att man kan skifta huvudroller; i den andra säsongen av Förhöret är det nu Dyrholm som frontar det hela. 

Viaplay satsar gärna vidare

Det är inte uttalat att Förhöret säsong 3 blir av, men för ständigt växande och ambitiösa streamingtjänster som Viaplay är det viktigt att hålla hårt i sina framgångsrika produktioner, i synnerhet de som når ut brett i Norden. Så här sade Filippa WallestamNENT Group om serien när man valde att förnya den bara några veckor efter sin premiär:

– Den första säsongen av Förhöret var en stor framgång på Viaplay och vi har har stora förhoppningar på den nya säsongen. Vi har lyckats presentera en unik upplevelse för våra tittare. Inte bara på grund av den otroligt starka rollistan utan också för att det är en serie som vågar gå sin egen väg.

MER LÄSNING:

Viaplay växer starkt - massa nya prenumeranter 

Då kan Förhöret säsong 3 tänkas ha premiär

Baserat på hur flexibelt upplägget visat sig vara känns det som att man helt klart kan gå vidare med en tredje säsong av Förhöret. Om den blir av så förväntar vi oss att Viaplay håller samma takt som tidigare, det vill säga 1,5-2 års väntetid mellan säsongerna. Detta skulle innebära att Förhöret säsong 3 släpps i slutet på 2022, alternativt någon gång under mitten på 2023. 

Filmtopp följer seriens prognos och uppdaterar dig om dess framtid. Sannolikt kommer definitiva besked gällande en tredje säsong inom kort.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL