Stockholm Comic Con 2017

Stockholm Comic Con 2017

Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:10 | Publicerad 17 september 2017 kl. 16:09
En Ghostbuster har hittat till årets Stockholm Comic Con
Foto: Kevin Lindén

I helgen var det än en gång dags för Stockholm Comic Con. Mässan som inriktar sig på allt som har med serietidningar, böcker, filmer, tv, spel och cosplay att göra.  Filmtopp var självklart på plats för att ta del av allt årets upplaga hade att erbjuda. 

På Stockholm Comic Con är det varmt, trångt och dyrt. Köerna är långa och toaletterna är alltid ockuperade. Men bland alla dessa i-landsproblem hann vi faktiskt med att ha rätt kul på årets mässa. Den har någonting för alla.

Som vanligt gästades mässan av några kända film- och TV-profiler. I år var de stora dragplåstren Game of Thrones-stjärnan Iain Glen och How I met I Met Your Mother-skådespelerskan Cobie Smulders. Den sistnämnda fick Filmtopp en exklusiv intervju med som vi snart kommer att publicera. Baywatch-stjärnan Pamela Anderson gästade också i år. Under fredagseftermiddagen hade hon en frågepanel där hon bland annat berättade om sitt liv som flerbarnsmamma och djurrättsaktivist.

Iain Glen på Stockholm Comic Con 2017. Foto: Carl Hempel / Filmtopp Media.
Foto: Carl Hempel / Filmtopp Media

En  annan skådespelare på plats var Manu Bennet. Kanske inte ett namn alla känner till, men om du är DC-fan eller Sagan om ringen-nörd har du säkerligen sett honom utan att veta om det. Bennet spelar nämligen Superskurken Deathstroke i TV-serien Arrow samt orch-hövdingen Azog i Hobbit-trilogin. Som filmnörd uppskattar jag hur mässan uppmärksammar en kameleontskådespelare som Bennet.

Det går inte att blunda för att Stockholm Comic Con 2017 till stor del handlar om dator- och TV-spel. Inte är det kanske heller så konstigt med tanke på alla talangfulla spelutvecklare vi har i Sverige. Besökarna fick chansen att pröva flera gamla och nya spel. Bland annat det kommande Assasin Creed: Origins och Zlatans helt egna mobilspel Zlatan Legends.

Filmtopps Axel prövar på Assasin Creed: Origins
Foto: Kevin Lindén

Men det roligaste med Comic Con är ändå att se alla fantastiska, udda, påkostade och coola utklädnader. Vart man än vänder blicken uppenbaras superhältar, anime-karaktärer, trollkarlar och fantasiväsen i alla möjliga åldrar konstellationer och  former från populära nya filmer och spel. De är dessa besökare som är Comic Cons hjärta. I år hade de en helt egen scen i mitten av den gigantiska salen. Där fick alla som ville gå och och posera framför kamerorna. Som vanligt var många utklädda till Jokern, Spider-Man och Deadpool, men det märks att Wonder Woman-filmen, som släpptes tidigare i år, har influerat många tjejer till att ta på sig kronan och spänna fast lassot.

Trots värmen, trängseln och de höga priserna är vi nog på plats på Stockholm Comic Con nästa år med.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL