Ondskan säsong 2 – kommer serien tillbaka?

Ondskan säsong 2 – kommer serien tillbaka?

Axel Diedrichs
08 december 2023 kl. 11:12
ANNONS
ANNONS

Får serien en fortsättning?

I slutet på november gick serien i mål. Kan vi förvänta oss att se "Ondskan" säsong 2 på TV4? I dagsläget känns det tveksamt att den fortsätter.

2003 kom Mikael Håfströms hyllade dramatisering på Jan Guillous bok Ondskan ut och tog landets biografer med storm. Tjugo år senare fick vi se berättelsen berättad på nytt, den här gången i en serie på TV4. Även den har varit en lyckad historia där såväl kritiker som tittare upplevt det som en underhållande berättelse från start till slut. Många vill därför veta hur det ser ut med Ondskan säsong 2? Kan vi förvänta oss att se serien fortsätta på kanalen?

Ondskan säsong 2 – kommer serien tillbaka?
Foto: TV4.

Osannolikt att vi ser "Ondskan" säsong 2

Som saker och ting står sig just nu finns det inga uppgifter om att vi får en andra säsong av Ondskan. Det bedöms heller inte som sannolikt eftersom att den, likt filmen, berättar färdigt berättelsen av Guillou. Likaså har TV4 tryckt på att det här blir en serie i sex delar, vilket motsvarar den mängd avsnitt som har släppts. De kallar den inte för "första säsongen" och flaggar heller inte någonstans för att det skulle finnas planer på att göra mer av serien i framtiden.

Ondskan känns kort och gott som en miniserie. Men vi ska aldrig säga aldrig. Kanske kan man hitta ett sätt att spinna vidare på berättelsen och låta oss följa Erik Ponti efter hans problemfyllda tid på Stjernsberg. Förmodligen behöver man då få tillåtelse av Jan Guillou, vilket vi misstänker kan vara enklare sagt än gjort.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det händer något som tyder på att vi kan få se "Ondskan" säsong 2 på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL