Morgan Freeman ångrar den stora klassikern: “Folk kommer fram och gråter“

Morgan Freeman ångrar den stora klassikern: “Folk kommer fram och gråter“

Axel Diedrichs
29 juni 2024 kl. 18:00

Filmstjärnans överraskande svar på frågan om karriären

Morgan Freeman har en fin karriär att blicka tillbaka på, men en av hans filmer ångrar han likväl. Förvånande kan tyckas eftersom den är en stor klassiker.

Få skådespelare är lika berömda och älskade världen över som Morgan Freeman, 87. Med filmer som Nyckeln till frihetThe Dark Knight och Se7en har han också jobbat på några av de största titlarna i historien. Men som det heter, så har även solen sina fläckar. 

Om man medverkar i över 150 produktioner ökar chanserna att man kommer ångra någon av dem. Men att det skulle vara en stor Oscarsfilm, som än i dag är en riktig klassiker, känns kanske lite mer oväntat. 

Morgan Freeman ångrar den stora klassikern: “Folk kommer fram och gråter“
Foto: Warner Bros.

Morgan Freeman ångrar den stora klassikern: “Folk kommer fram och gråter“

I en intervju med tidningen The Guardian får Morgan Freeman om det finns någon roll i karriären som han ångrar. Hans svar kan komma att överraska dig ordentligt: 

– Jag tror att det stora misstaget var Driving Miss Daisy, säger han. 

Men ångesten verkar inte vara på grund av filmen eller rollen i sig, utan hur den påverkade hans privatliv:

–  Karaktären slog igenom. Den här visa, gamla, värdiga, svarta mannen som folk börjar se som ikonisk. Vissa karaktärer blir liksom förknippade med dig – du och honom. Folk kommer fram och gråter och sånt, och överallt där du går förväntar de sig någon aspekt av den karaktären från dig och om du gör dem besvikna för många gånger…

Driving Miss Daisy är ett berömt drama som kom ut 1989, fem år innan Freemans stora succé med Frank Darabonts Nyckeln till frihet. I den följer vi en gammal judisk kvinna och hennes afroamerikanska chaufför i den amerikanska södern, och deras relation som växer och förbättras över åren. 

Filmen nådde enorma framgångar och vann fyra Oscars, och Morgan Freeman nominerades till en huvudroll för Bästa manliga huvudroll. Hans karaktär, Hoke Colburn, blev genast älskad för sin varma och omtänksamma sida, men också kvicka humor. 

Här kan du streama: Driving Miss Daisy (1989)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL