Ljuset vi inte ser säsong 2 – Detta vet vi

Ljuset vi inte ser säsong 2 – därför uteblir fortsättningen

Axel Diedrichs
06 november 2023 kl. 13:11

Högst osannolikt att det namntunga dramat fortsätter

Serien är hetast på Netflix, men trots detta finns det väldigt lite hopp om att vi får se "Ljuset vi inte ser" säsong 2. Här förklarar vi varför.

Det stora dramat med Mark Ruffalo och Hugh Laurie bland huvudrollerna har lockat stort intresse på Netflix. Titeln är i genomsnitt etta på streamingtjänstens topplista världen över och fortsätter att dra tittare. Filmtopps recensent Oskar Gustavsson Klingenstierna finns med bland de som imponerats av serien (läs hans recension här). Men när det kommer till förhoppningen om att Ljuset vi inte ser säsong 2 ska bli av, så är vi rädda att behöva släcka det hoppet. Förutom det faktum att många kollar på serien finns det inget som säger att vi får en fortsättning.

Ljuset vi inte ser säsong 2 – därför uteblir fortsättningen
Räkan inte med "All the Light We Cannot See" säsong 2. Foto: Netflix.

Allt talar emot Ljuset vi inte ser säsong 2

Netflix populära serie, som på engelska heter All the Light We Cannot See, ger oss en fängslande krigsberättelse baserad på den Pulitzer prisbelönade romanen av Anthony Doerr. Framför allt följer vi tre karaktärer – en blind fransk tonåring och en tysk soldat som träffar varandra i ett ockuperat Frankriker där de försöker överleva Andra världskriget. Att serien just bygger på en tydlig förlaga är det som talar för att den inte kommer tillbaka med fler avsnitt – den berättar färdigt storyn som Doerr skrivit. 

Netflix har inte heller gett oss något hopp om en andra säsong av Ljuset vi inte ser. Anledningen är att de klivit in i produktionen från första början med målet att göra bara en säsong. Serier som bär stämpeln "miniserie" på IMDb får väldigt sällan fler säsonger, och så är fallet här.

Finns det något hopp för att serien får fler avsnitt? Man ska aldrig säga aldrig, men det ser mörkt ut. Det enda hoppet ser ut att vila i att den håller i sin tittarsuccé, och att de som sveps med i den gör sig hörda på sociala medier och kräver en fortsättning. Än så länge ser vi den inte gå hand i hand med ett stort fenomen som Squid Game där miljontals prenumeranter världen över pressade Netflix på att ge dem mer.

Filmtopp låter dig veta om något hopp skulle väckas för "Ljuset vi inte ser" säsong 2.

NÄSTA ARTIKEL