Kjell Bergqvists tre livsråd till Filmtopp: “Fortsätt snusa, drick kaffe och…”

Kjell Bergqvists tre livsråd till Filmtopp: “Fortsätt snusa, drick kaffe och…”

Axel Diedrichs
28 juni 2024 kl. 09:59

Så håller filmstjärnan blodtrycket i schack

I en intervju med Filmtopp berättar skådespelaren Kjell Bergqvist om hur han ser till att hålla sitt blodtryck i schack.

Under sin karriär har den folkkäre skådespelaren Kjell Bergqvist, 71, medverkat i hundratals produktioner på film, TV och teaterscenen. Genom åren har det blivit flera starka roller och två gånger har han fått ta emot en guldbagge för sin insats.

Bergqvist är känd för att vara mycket, dels en helskön, harklande go gubbe men också en genuint vass dramaskådespelare med ömhet och djup. Men mest är han mest känd för att göra roller där hans karaktärer har hett temperament. Därför kommer det kanske som en överraskning att Bergqvist som privatperson är en lugn person och som dessutom har en god hälsa där blodtrycket är lågt.

Kjell Bergqvist i säsong 3 av dramaserien "Bäckström". Foto: TV4.

Kjell Bergqvists tre livsråd till Filmtopp

Så hur gör Kjell Bergqvist för att blodtrycket inte ska dra iväg trots hektiska rollfigurer och intensiva inspelningsdagar? I en intervju med Filmtopp avslöjar han knepet, som utgörs av tre avgörande ingredienser:

– Jag har ett väldigt lågt blodtryck, skulle jag vilja säga. Eller det är fakta. Jag får gärna lite blodtrycksfall om jag reser mig för fort men åren har gått, så jag är inte på golvet särskilt ofta. Inför varje filminspelning när man gör större roller så är man tvungen att genomgå en läkarundersökning och det är vid flera tillfällen som de påpekat blodtrycket och sagt att jag ska vara glad för mitt låga blodtryck. 

– Det här ska jag ju inte säga som läkare men nu säger jag det i alla fall. Fortsätt snusa, drick kaffe och Coca-Cola så håller du blodtrycket i schack. Det ligger en prilla på varje sida under läppen nästan dygnet runt. I alla fall fram till jag släcker lampan på kvällen, och det första jag gör på morgonen så åker de in. I och med att man har en på varje sida så syns det ingen skillnad, man kan snusa i alla roller utan att nån behöver märka det. 

Vad är det du snusar?

– Jag kör LD. Den kostar 28 kronor dosan i stället för 58 och smakar exakt likadant som General. 

Se hela Filmtopps intervju med Kjell Bergqvist här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL