Filmen som sket sig rejält för Johnny Depp: “Det sög“

Johnny Depp om största misslyckandet i karriären: “Det sög“

Axel Diedrichs
14 maj 2024 kl. 20:05

Om man bortser från hela härvan med Amber Heard, förstås...

Det är ingen hemlighet att Skådespelaren Johnny Depp har ett och annat skelett i garderoben. Men ett misslyckande i filmkarriären stack ut i mängden.

Innan karriären körde av vägen med anklagelserna från ex-frun Amber Heard, var Johny Depp en av Hollywoods klarast lysande stjärnor. Sedan han vann rättegången har hans karriär tveklöst tagit sig, men det är frågan om eller när han kommer att kunna sina riktiga höjder igen.

Om vi tittar på hans faktiska filmkarriär har det även där varit ett och annat ordentligt snedsteg. Bland flopparna han gjort har vi actionkomedin Mortdecai från 2015 som fick urusla 27/100 i internationellt kritikerbetyg, men också Salazar's Revenge (2017) som tvingade den älskade Pirates of the Caribbean-serien till en paus som den ännu inte kommit tillbaka från.

Johnny Depp om största misslyckandet i karriären: “Det sög“
Foto: Disney.

Johnny Depp om det största misslyckandet i karriären: “Det sög“

Men trots de uppenbara missar Johnny Depp haft, så finns det ett utomordentligt misslyckande han beskrev ordentlig ångest över när han blickade tillbaka på det i en intervju med tidningen Playboy. Debaclet i fråga rör långfilmen Divine Rapture Depp spelade in tillsammans med Marlon Brando, som det är känt att han älskar och som han beskrivit som den "bästa skådespelaren någonsin".

Filmen är en komedi som spelades in i mitten på nittiotalet och handlar om en kvinna som vaknar från döden när hon ska begravas. Medan hela byn börjar tro att hon är ett helgon, så visar det sig att hon har en sällsynt åkomma som gör att hennes puls sjunker i perioder. Huvudrollerna spelades av stjärntrion Debra Winger, Johnny Depp och Marlon Brando – men mitt under inspelningen tvingades man avbryta produktionen. Det fanns inte tillräckligt med stålar för att ta den i mål.

Depp har sagt att "det sög" att filmen aldrig färdigställdes: 

– I ena stunden spelar vi in, i den andra finns det inga pengar. Det var som att ha sex och att någon snubbe kliver in när det är som allra bäst och viftar med en pistol, "sluta nu". Det är då du mår skit, för sådan är branschen. Den handlar om pengar.

Släpptes som kortfilm

Divine Rapture kom aldrig att bli klar, och Johnny Depp kunde ett konstatera ett stort misslyckande för han själv och hans älskade Marlon Brando. Men om det är någon tröst så klipptes filmen om till en kortfilm. Innan produktionen hann avbrytas hade man nämligen 24 minuter färdig film som gick att jobba med. Resultatet verkar inte ha blivit allt för pjåkigt sett till att de som sett Divine Rapture och röstat på den på IMDb ändå gett den betyget 6.8/10. 

Den som vill streama "Divine Rapture" kan göra det på MUBI. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL