Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya serier på HBO – streamtips!

Nya serier på HBO – streamtips

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
14 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
14 juni 2020

Nyheterna du måste se.

Filmtopp tipsar om de senaste serietillskotten på HBO Nordic. Har du koll på vad som kommit under våren och vilka serier som är på ingång?

Nya serier på HBO – streamtips!
Foto: HBO

HBO Nordic har ett starkt fjolår bakom sig med nya säsonger och premiärer av “Westworld”, “Killing Eve”, “Run”, “Mrs. America” och “What We Do in the Shadows”, för att bara nämna några. Streamingtjänsten har dock inga planer på att slå av på takten – tvärtom. 

Efter de många, stora titlarna som kom i början av våren så har vi fått ytterligare en rad premiärer av nya HBO-serier under de senaste veckorna. Nedan listar vi fem sevärda nykomlingar, men även en hel del serier som vi har att se fram emot under sommaren, hösten och framtiden. 

Filmtopp listar kontinuerligt de bästa serierna på HBO, följ länken för att hitta våra serietips HBO.

10 nya bra serier på HBO:

The White Lotus

Genre: Drama, Komedi

I rollerna: Connie Britton, Murray Bartlett, Alexandra Daddario m.fl.

I serien får vi följa ett gäng gäster och några anställda vid resorten The White Lotus, men under det första avsnittets inledande minuter får vi veta att någon har dött vid hotellet och håller på att lastas ombord på planet hem. Därefter spolas tiden tillbaka en vecka och så får vi följa händelserna som slutligen knyter ihop början med slutet så att säga.

Mare of Easttown

Kate Winslet i "Mare of Easttown".
Kate Winslet i "Mare of Easttown", som är en av nya serier på HBO du inte vill missa. Foto: HBO Nordic.

Genre: Drama

I rollerna: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart m.fl.

Den nya miniserien följer kriminalpolisen Mare Sheehan (Kate Winslet) och hennes utredning av försvinnandet av en ung kvinna och mordet på en annan ung kvinna. Inget nytt här med andra ord, det här är en genre som ständigt tycks fyllas med allt fler nya tagningar på i princip samma grundstory.

Det som gör att HBO:s produktioner av det här slaget ändå fortsätter att driva in tittare och vinna priser är helt enkelt på grund av att man alltid lyckas leverera insatser av högsta möjliga kvalitet.

Raised by Wolves

Raised by Wolves. Foto: HBO.
Raised by Wolves. Foto: HBO Nordic.

Genre: Drama, Science Fiction

I rollerna: Travis Fimmel, Amanda Collin, Abubakar Salim, Matias Varela m.fl.

Handlingen utspelar sig nämligen på en avlägsen planet där två androider har fått i uppdrag att uppfostra ett gäng människobarn till fritänkande ateister. På Jorden utbröt ett stort krig mellan ateisterna och de troende som lämnat människorasen mer eller mindre utraderad, förutom att ett gäng olika ”arkar” (tänk Noak ark fast i rymden) med människor har givit sig iväg rakt ut i rymden mot nya planeter att leva vidare med sin tro på.

The Undoing

The Undoing är en av nya serier på HBO
Nicole Kidman och Hugh Grant i "The Undoing". Foto: HBO Nordic.

Genre: Drama

I rollerna: Nicole Kidman, Hugh Grant, Noah Jupe m.fl.

Bland nya serier på HBO hittar vi det hyllade dramat The Undoing. Handlingen kretsar kring en rikemansfamilj, bosatt i New York, bestående av psykologen Grace (Nicole Kidman), läkaren Jonathan (Hugh Grant) och deras gemensamma son Henry (Noah Jupe). Men när mamman till en pojke på Henrys skola hittas mördad, dras familjen plötsligt in i jakten på mördaren och kanske framför allt anledningen till varför mordet ens ägde rum.

Lovecraft Country

Lovecraft Country
Foto: HBO.

Genre: Skräck

I rollerna: Jonathan Majors, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance m.fl.

Lovecraft Country tar oss på en resa genom 50-talets USA och skildrar de monster som lurar på de allra mest oväntade platserna. Det är snyggt och stilistiskt, och trots att allt alla avsnitt inte är helt klockrena känns det som att serien kan bli ett av höstens måsten för skräckälskaren.

I Know This Much Is True

Mar Ruffalo x 2 i I Know This Much Is True på HBO.
Foto: HBO Nordic.

Genre: Drama

I rollerna: Mark Ruffalo, Kathryn Hahn, Rosie O’Donnell, Imogen Poots, Melissa Leo, Rob Huebel, m.fl. 

I “I Know This Much Is True” får vi dubbelt Mark Ruffalo! Stjärnskådisen spelar både Dominick och Thomas Birdsey – ett tvillingpar vars väldigt olika livsförutsättningar skildras i denna välproducerade miniserie. Medan Thomas lider av schizofreni och paranoia, och inte kan se verkligheten för vad den är, så kämpar Dominick med verkligheten som den faktiskt är; en tillvaro som sätter sina spår, vanföreställningar eller ej. 

Serien är baserad på Wally Lambs bok med samma titel.

The Great

Elle Fanning i The Great på HBO
Foto: HBO Nordic.

Genre: Komedi, drama, biografi

I rollerna: Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Sacha Dhawan, m.fl.

Bland nya serier på HBO hittar vi också underbart skruvade “The Great” med Elle Fanning och Nicholas Hoult i huvudrollerna. Den är ett underfundigt kostymdrama som utspelar sig i 1700-talets Ryssland. Serien är en satirisk berättelse om hur “Chatherine the Great” (Katarina II av Ryssland, spelad av Fanning) lyckades bli Rysslands kejsarinna – den ryska regent som historiskt haft makten under längst period.

Serien är en av många lustiga kostymdraman från de senaste åren (The Favourite 2018, Emma 2020) och streamingtjänsten själva beskriver den annorlunda berättelsen som “en högst modern historia om det förflutna”. 

Stargirl

Stargirl: en av många nya serier på HBO.
Foto: HBO Nordic.

Genre: Action, äventyr

I rollerna: Brec Bassinger, Luke Wilson, Amy Smart, Joel McHale, Yvette Monreal, Anjelika Washington, m.fl. 

Vad är väl en film- eller serielista utan ett superhjälteinslag? Stargirl är sprungen ur DC Comics universum och handlar om Courtney Whitmore (Brec Bessinger) – en high school-student med en hjälteroll som kräver att hon slåss mot det förgångna. 

Inledningen av Stargirl lovar mer, och det främst eftersom serien lyckas med att balansera tragedi med hopp på ett sätt som DC Comics-filmerna och -serierna tidigare haft det kämpigt med.

Trackers

Se Trackers på HBO.
Foto: HBO Nordic.

Genre: Drama, action, thriller

I rollerna: Ed Stoppard, Sandi Schultz, Rolanda Marais, James Gracie, m.fl.

Purfärska “Trackers” är en adaptation av Deon Meyers “Spåren” och handlar om den organiserade brottsligheten i Sydafrika. Serien, som är inspelad i sin fullhet i Sydafrika, är både fartfylld och spännande – men inte utan att skickligt porträttera sina karaktärer. 

Terrorism, diamantsmuggling, utsatta spetsnoshörningar, underrättelsetjänster – Trackers har allt du kan önska dig och lite till.

I May Destroy You

Serietips HBO: I May Destroy You
Foto: HBO Nordic.

Genre: Drama

I rollerna: Michaela Coel, Weruche Opia, Paapa Essiedu, Stephen Wight, m.fl.

Nyligen utkomna “I May Destroy You” är ett sylvasst drama som sätter fingret på samtida frågor som väcker ständig debatt. Sexuellt samtycke och maktbalansen inom relationer är två av seriens huvudämnen; ämnen som den inte är på något sätt rädd för att skildra med äkthet.

Det har som sagt kommit en rad nya serier på HBO den senaste tiden, och de är helt klart värda en chans.

Fler av de nyaste serierna på HBO

Perry Mason

Matthew Rhys i Perry Mason på HBO.
Foto: HBO Nordic.

Genre: Kriminaldrama

I rollerna: Matthew Rhys, Jedediah Jenk, John Lithgow, Nick La Croix, Tatiana Maslany, m.fl.

Den fiktiva försvarsadvokaten “Perry Mason” har funnits i den amerikanska populärkulturen sedan 1930-talet. Mason kom till i författaren Erle Stanley Gardners berättelser och har genom åren letat sig in i flertalet tv-serier, filmer och serietidningar. 

Nu är det alltså åter dags för Perry Mason att göra comeback i tv-rutan genom HBOs serie med Matthew Rhys i huvudrollen. Vi har tidigare sett Rhys som sovjetisk spion i hyllade The Americans, och nu tar han sig an rollen som amerikansk försvarsadvokat i 1930-talets Los Angeles. 

Med typiska drag från de klassiska detektivberättelserna gör Mason vad han kan för att gräva fram sanningen. 

Lovecraft Country 

Lovecraft Country kommer snart till HBO.
Foto: HBO Nordic.

Genre: Drama, fantasy, skräck

I rollerna: Abbey Lee, Chase Brown, Aunjanue Ellis, Marcus A. Griffin Jr. Jonathan Majors, Wunmi Mosaku, Jurnee Smollett-Bell, m.fl.

En serie skapad av Misha Green och Jordan Peele som är producerad av, bland andra, J.J. Abrams känns som ett givet framgångsrecept. Med tanke på alla talangfulla namn som är delaktiga i produktionen av Lovecraft Country så är förväntningarna av förklarliga skäl höga.

I Lovecraft Country får vi följa Atticus Black (Jonathan Majors) som är på jakt efter sin försvunna pappa. Serien, utspelar sig i 1950-talets USA – en miljö där en afroamerikan som Black löper ständig risk att utsättas för den vita befolkningens förtryck. 

Lovecraft Country är baserad på Matt Ruffs bok med samma namn. En av nya serier på HBO du absolut inte får missa!

HBO-favoriter som nyligen återvänt:

Euphoria kommer tillbaka med en ny säsong.
Foto: HBO Nordic.
  • Dave – Komediserien om förorts-snubben Dave som ska bevisa för alla att han är världens bästa rappare är tillbaka med sin andra säsong.

  • Fargo – Fjärde säsongen av “Fargo” var tänkt att få sin premiär i april, men sköts upp då coronaviruset satte stopp för produktionen. Säsongen kom äntligen ut tidigare i år.

  • Euphoria – Den inledande säsongen av “Euphoria” väckte stor uppståndelse med sina målande skildringar av ungdomens mörkaste sidor. Zendaya är lysande i serien. Nu kan vi ta del av nya avsnitt. 

Nya säsongen av Succession snart här

Den andra säsongen av den kritikerrosade serien vann totalt sju Emmys, bland annat för bästa dramaserie. När serien återvänder kan vi räkna med att dramat trappas upp ordentligt. Åtminstone om vi vågar tro på den spetsiga trailern, som släpptes sent igår. 

Efter bakhållet från sin rebelliske son Kendall befinner sig Logan Roy i en farlig position och kämpar för att säkra familje-, politiska och ekonomiska allianser. Spänningarna ökar när en bitter företagsstrid börjar förvandlas till ett inbördeskrig inom familjen.

Filmtopp håller dig uppdaterad om säsongens slutgiltiga premiärdatum.

 

HBO har gjort sig ett namn genom sina många kvalitativa produktioner, och de nya serier som har kommit den senaste tiden håller traditionen vid liv. Streamingtjänstens fantastiska serieutbud är fullproppat med både tidlösa klassiker och spännande nyheter som förtjänar att utforskas. Missa inte Filmtopps lista med de bästa serierna på HBO 2020.

NÄSTA ARTIKEL