Emma Watson pekar ut den allra bästa scenen i Harry Potter: “Älskade det"

Emma Watsons oväntade favoritscen i Harry Potter: “Trodde den skulle bli pinsam“

Axel Diedrichs
08 december 2023 kl. 16:12

Ger kärleksförklaring till Daniel Radcliffe i samma veva

Har du missat att Emma Watson i 20-årsspecialen "Return to Hogwarts" berättar om en av hennes största favoritscener i Harry Potter-serien?

Filmserien om Harry Potter och hans vänner på Hogwarts är en av tidernas största, och flera år efter att det senaste kapitlet gick i mål är den lika populär som den var då. Inbitna fans världen över kan dividera i evigheter om vilken film som är den allra bästa. De mest initierade kan gå ännu djupare och även diskutera sina favoritscener och ögonblick. Men det är det förstås inte bara filmseriens vardagliga entusiaster som gör, utan också dess stjärnor som även de är stora beundrare av det magiska universum som byggts upp över de åtta delarna. 

Emma Watsons oväntade favoritscen i Harry Potter: “Trodde den skulle bli pinsam"
Foto: Warner Bros.

Emma Watsons otippade favoritscen i Harry Potter

Daniel Radcliffe har i en intervju pekat ut vilken som är den viktigaste Harry Potter-filmen. I 20-årsspecialen Return to Hogwarts som kom ut 2021 kan vi se när Emma Watson diskuterar sin favoritscen i serien. Hon tar då upp en scen som kan tänkas vara otippad för många, åtminstone är den det för hon själv eftersom hon inte trodde att den skulle funka. Det gäller scenen i Harry Potter och Dödsrelikerna – Del 1 när Hermione och Harry tillbringar natten i ett tält och hör en låt på radion som de bestämmer sig för att dansa till.

– Scenen som jag trodde skulle bli riktigt pinsam, och som jag inte var säker på alls, är den när vi dansade tillsammans. Den är nu en av mina absolut favoritscener i hela serien, säger Emma Watson till Daniel Radcliffe och fortsätter:

– Jag tror inte att jag hade kunnat göra en sådan scen med någon annan skådespelare. Det sades så mycket i scenen, även om det var osagt, och jag älskade det. Dessutom, på samma sätt som karaktärerna, fick de [Harry och Hermione] ha en kul stund. Du och jag fick också ha det lite roligt, vilket vi verkligen behövde vid den tiden. 

Låten i fråga är Nick CaveO Children från plattan Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus (2004). Speciellt med scenen och låten i sig är att den bryter mönstret för vilken typ av musik som närvarar i filmerna, där den ikoniske kompositören John Williams soundtrack var det primära vi får höra.

Om du vill se när Emma Watson pratar med Daniel Radcliffe om den specifika scenen de har tillsammans i Harry Potter och Dödsrelikerna – Del 1, kan du göra det på HBO Max där programspecialen ligger ute. Det är även där som du kan streama själva filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL