Rollistan i Johan Falk – våra favoriter i filmserien

Det stora Johan Falk-quizet – bara de äkta fansen får alla rätt

Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2024 kl. 14:33 | Publicerad 07 juli 2024 kl. 11:35

Hur mycket kan du om GSI-chefens universum?

Det är dags att testa dina kunskaper om Johan Falk – den älskade filmserien som nu även tagit klivet ut i bokvärlden. Klarar du Filmtopps Johan Falk quiz?

Tillsammans med Beck är Johan Falk det käraste Sverige har i polisväg. Filmserien med Jakob Eklund i spetsen, som fått hela tjugo delar, är högt ansedd av folk i alla åldrar.

Förutom Eklund medverkar andra framstående skådespelare som Marie Richardson, Jens Hultén, Alexander Karim och Joel Kinnaman i filmserien. Samtliga tjugo delar, som har mottagits väl av både svenska kritiker och publik, finns idag tillgängliga på TV4 Play. Har du ännu inte sett någon av dem råder vi dig att göra det, och likaså råder vi dig som redan betat av alla att att se om dem. Du kommer aldrig att ångra det.

Det stora Johan Falk-quizet – bara de äkta fansen får alla rätt
Foto: Nordisk Film.

Det stora Johan Falk-quizet

Med tanke på allt som surrar runt GSI-chefens universum – med nya böcker och filmer som är på väg – känner vi att det är på plats att göra en riktig djupdykning. Vi på Filmtopp vill helt enkelt testa dina kunskaper runt Johan Falk

Men att ta fram ett quiz som verkligen testar de äkta fansen, och som heller inte stöter undan de som glömt bort de finstilta i detaljerna, har inte varit helt enkelt. Det viktigaste har dock varit att hedra och belysa flera av de underbara karaktärer som de flesta av oss har byggt en relation till genom åren.

Men framför allt hoppas vi att du ser på Filmtopps stora Johan Falk-quiz som en nostalgisk tillbakablick – och en uppmaning till att ta reda på vad som sker runt  titelkaraktären i dag. Johan Falk lever nämligen i högsta grad.

Lycka till med att få så många rätt som möjligt!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL