Den bästa filmen genom tiderna enligt Jack Black: ”Den är banbrytande”

Bästa filmen genom tiderna enligt Jack Black: ”Den är så banbrytande”

Karna Mahoney
07 maj 2024 kl. 20:05

Filmen som Jack Black kallar banbrytande

Skådespelaren och artisten Jack Black har en favoritfilm som han tycker är den bästa som någonsin har skapats.

Komiker, skådespelare och artist, det finns inte mycket Jack Black inte kan. Som skådespelare är han nog mest känd för sin roll som musikläraren i School of Rock eller julfavoriten The Holiday. Han har även varit med i Jumanji-filmerna och lånat ut sin röst till huvudkaraktären Po i filmerna om Kung Fu Panda. Därtill är han medlem i rockbandet Tenacious D. 

Att Jack Black är något av en fantast när det kommer till rockmusik märks både i komedifilmen School of Rock och i hans eget band, som han var med och grundade 1994. Med det i åtanke är det inte så konstigt att Jack Blacks favoritfilm har med just rockmusik att göra. 

Bästa filmen genom tiderna enligt Jack Black: ”Den är så banbrytande”
Foto: Paramount Pictures.

Den bästa filmen någonsin när Jack Black får bestämma

När Jack Black gästar YouTube-kanalen James Whale Bake Sale och pratar om sina favoritfilmer genom tiderna så är det en specifik rulle som sticker ut lite extra. Det är mockumentärfilmen This is Spinal Tap från 1984 som regisserades av Rob Reiner (När Harry mötte Sally, The Princess Bride) och som vi alla vet "går hela vägen till 11".

– Det är den bästa filmen genom tiderna. Om 100 år kommer de att prata om Citizen Kane, de kommer att prata om Casablanca och de kommer att prata om This Is Spinal Tap. De bästa framförandena någonsin... den bästa regin någonsin… den är så banbrytande till höger och vänster i början av mockumentärgenren, säger Jack Black.

Bästa filmen genom tiderna enligt Jack Black: ”Den är så banbrytande”
Foto: Embassy Pictures.

 

Filmen följer ett engelskt rockband vid namn Spinal Tap som är ute på turné. Den nyskapande mockumentära stilen är tänkt att visa svårigheterna som kommer med att leva som en rockstjärna. This is Spinal Tap är inte bara hyllad av Jack Black, utan av många andra som en av tidernas bästa musikfilmer och komedier. Filmen har krossande 93/100 i poängsnitt av den internationella kritikerkåren. Användarna på IMDb ger den 7,9/10 vilket också är väldigt högt för en komedi.

Bästa filmen genom tiderna enligt Jack Black: ”Den är så banbrytande”
Foto: Embassy Pictures.

Förra året blev det bekräftat att filmen, som fyller 40 år, får en uppföljare som just Rob Reiner regisserar. I Spinal Tap 2 återvänder även originalcasten. Kanske kommer den att släppas till hösten, men det får vi be om att återkomma med.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL