Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Glee-stjärnan Chris Colfer fyller år!

Glee-stjärnan Chris Colfer fyller år!

Matilda Lindblom | Annat
27 maj 2021
Matilda Lindblom | Annat
27 maj 2021

Idag hyllar vi den Golden Globe-vinnande Glee-stjärnan Chris Colfer.

Idag, den 27 maj, är det Chris Colfers födelsedag. Skådespelaren och sångaren blev känd som Kurt Hummel i succéserien "Glee".

Sångaren, skådespelaren och författaren Christopher Paul Colfer föddes 27 maj 1990 i Fresno, Kalifornien. Han fick sitt stora genombrott som Kurt Hummel i succé tv-serien Glee som pågick mellan 2009-2015. Rollen banade väg för många kommande HBTQ-karaktärer, spelade av HBTQ-skådespelare på tv, och han belönades bland annat med en Golden Globe 2011.

Chris som Kurt i Glee. Foto: 20th Century Fox

På senare år har Colfer inte skådespelat lika mycket då han har satsat på att skriva framgångsrika fantasybokserier som riktar sig till den yngre publiken, inspirerade av sagor som Harry Potter och Narnia

Den första av hans böcker, The Land of Stories - the Wishing Spell, har länge varit planerad att bli film, men än så länge befinner sig projektet fortfarande i inledningen av sitt utvecklingsstadium. En av anledningarna till att det går långsamt framåt sägs vara att Colfer är väldigt noggrann med att få till det så som han tänkt det i sitt huvud, och han vill inte ändra på innehållet.

Colfer fick idén till berättelsen om tvillingarna Conner och Alex – som upptäcker en magisk värld där alla sagofigurer existerar – redan när han var väldigt ung. Därför avser han att själv skriva manuset och regissera filmen när den blir av. Tidigare har Colfer även skrivet ett manus baserat på boken Struck By Lightning, som blev en film 2012. I filmen spelar han även huvudrollen. Däremot har Colfer sagt att han förmodligen inte kommer medverka i The Land of Stories som någon större karaktär.

Vi önskar den multitalangfulle skådespelaren, sångaren och författaren ett stort grattis på födelsedagen!

VIDARE LÄSNING:
Alla 300 filmer och serier på nya Disney-tjänsten

 

NÄSTA ARTIKEL